Somijas koledžā noticis uzbrukums; viens mirušais (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Kopio, Somijā, otrdien noticis uzbrukums iepirkšanās centrā "Herman", kur atrodas Savonas tehniskā koledža. Incidents esot noticis skolas telpās, bet policija evakuējusi visu tirdzniecības centru, ziņo medijs YLE.

Saskaņā ar policijas sniegtajām ziņām, skolas telpās atrasts viens mirušais, bet desmit cilvēku ievainoti. 

Policija tviterī informēja, ka policisti aizturēšanas laikā šāvuši un aizturējuši uzbrucēju, kurš ir Somijā dzimis valsts pilsonis. Pēc policijas teiktā, jaunietis uzbrukumā izmantojis zobenu, taču viņam bijis arī šaujamierocis.

Ievainotie aizvesti no notikuma vietas. Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, no desmit ievainotajiem divu stāvoklis ir smags. 

Sākotnēji tika ziņots, ka notikusi apšaude, bet vēlāk aculiecinieki stāstīja, ka izmantots nazis, ziņo "Helsinki Times".

Kāds aculiecinieks stāsta, ka koledžas students esot iegājis mācību iestādē ar zobenu un uzbrucis vairākiem cilvēkiem, ziņo raidorganizācija BBC.

"Viņš ar zobenu iesita meitenei pa kaklu un iedūra vēderā," laikrakstam "Keskisuomalainen" pavēstīja viens aculiecinieks. Uzbrucējs arī uzspridzinājis "kaut kāda veida mazas degbumbas".

Pēc skolēnu teiktā, uzbrucējam bijis "garš zobens, ar kuru viņš sācis vicināties klasē".

Somijas premjers Anti Rinne uzbrukumu raksturoja kā "šokējošu un pilnībā nosodāmu".

Iepirkšanās centrs "Herman" atrodas pāris kilometru attālumā no Kuopio centra.

Kuopio atrodas aptuveni 330 kilometrus uz ziemeļiem no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu