Sākas NHL jaunā sezona. Pasaules spēcīgākajā līgā četri latvieši (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Naktī uz ceturtdienu (Latvijas laiks) sāksies jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona, kurā šosezon spēlēs vismaz četri latvieši - Elvis Merzļikins, Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers. 

Savu debiju NHL piedzīvos Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pārstāv Kolumbusas "Blue Jackets" komandu. 

25 gadus vecais Merzļikins savulaik sarunā ar TVNET atklāja, ka tieši šādā vecumā būs gatavs NHL līmenim, un nu tas ir piepildījies. Par pirmā numura vietu vārtos viņš konkurēs ar somu Jūnasu Korpisalo, kurš pārbaudes spēlēs, gatavojoties jaunajai sezonai, demonstrēja visai pārliecinošu sniegumu. 

Pagaidām grūti spriest, kuram no vārtsargiem tiks atvēlēta pirmā numura vieta vārtos. 

"Blue Jackets" čempionātu sāks naktī uz sestdienu, savā laukumā tiekoties ar Toronto "Maple Leafs".

Stabila vērtība NHL ir Zemgus Girgensons, kurš Bufalo "Sabres" sastāvā aizvadīs savu septīto sezonu. Par latviešu uzbrucēju atzinīgi izteicies jaunais "Sabres" treneris Ralfs Krīgers, kas novērtē Girgensona darba ētiku. 

"Viņš allaž strādā par 100% no treniņa sākuma līdz beigām. Tāpēc viņš mačos spēlē samērā stabili," NHL mājas lapā citēts Krīgers.

Girgensons tiek uzskatīts par ļoti labu aizsardzības spēlētāju, uzbrukumā no viņa tik liels pienesums netiek gaidīts. Četras sezonas pēc kārtas uzbrucējs nav savācis vairāk par 20 rezultativitātes punktiem. Ja viņam šo robežu izdosies sasniegt, tad individuāli tā Girgensonam būs veiksmīga sezona. 

Paredzams, ka sezonas laikā Girgensons darbosies trešajā, ceturtajā uzbrucēju virknējumā un dosies laukumā mazākumā. 

Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

"Sabres" čempionātā iesaistīsies naktī uz piektdienu, kad viesos jātiekas ar Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins". 

Rūdolfs Balcers Otavas "Senators" pirmssezonas pārbaudes spēlē iedzīvojās ķermeņa apakšdaļas savainojumā un varētu izlaist pat pirmās 11 regulārā čempionāta spēles. 

22 gadus vecais uzbrucējs NHL debitēja iepriekšējā sezonā, 36 spēlēs gūstot piecus vārtus un veicot deviņas rezultatīvas piespēles. Viņš ļoti veiksmīgi iegāja NHL un atstāja labu iespaidu. Tiesa, netiek izslēgts, ka sezonas laikā Balceru varētu nosūtītu uz rezerves komandu Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā. 

Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Ottawa Senators/Facebook

Balcers ir apveltīts ar ļoti labu tehniku, viņam ir pietiekami laba vārtu gūšanas garša. Latvijas izlases uzbrucējs ir starp Otavas kluba rezultāta veidotājiem.  

"Senators" hokejisti jauno sezonu sāks naktī uz ceturtdienu pret Toronto "Maple Leafs". 

Teodors Bļugers pagājušajā sezonā izkaroja vietu Pitsburgas "Penguins" sastāvā, kas vasarā viņam galdā lika jaunu līgumu. 

Iepriekšējā sezonā Bļugers piedzīvoja debiju NHL un pasaules spēcīgākajā līgā 28 mačos atzīmējās ar sešiem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Bļugers varētu būt trešās, ceturtās maiņas spēlētājs, un diezgan droši, ka daudz spēlēs mazākumā. 

Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

25 gadus vecais Bļugers ir viens no "Penguins" labākajiem spēlētājiem iemetienos. 

No visām latviešu pārstāvētajām komandām NHL vislabākās izredzes pacīnīties par Stenlija kausu varētu būt tieši "Penguins" vienībai. 

Nākamajā sezonā NHL debiju varētu piedzīvot uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš jauno sezonu sāks Floridas "Panthers" fārmklubā AHL čempionātā. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu