"Skonto" kluba pamests uz operāciju galda, sajūsmā par Dienvidāfrikas geto un atceras Starkova "bulciņas" - futbolists Renārs Rode

CopyDraugiem X Whatsapp

Šīs sezonas "Optibet" futbola virslīgas kluba "Jelgava" kapteinis Renārs Rode sevi dēvē par pasaules pilsoni. Šosezon viņš regulāri mēro ceļu no Rīgas uz Jelgavu un atpakaļ, bet futbola karjeras līkloči viņu veduši arī uz Dienvidāfrikas Republiku (DĀR) un Malaiziju. Pirms sešiem gadiem debitējis Latvijas futbola izlasē un guvis arī vārtus, bet 30 gadu vecumā jau domā par karjeru pēc futbola spēlēšanas. Portāls TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" trešajā sērijā aicināja uz sarunu futbola aizsargu, kurā daži saredz arī raidījuma vadītāja potenciālu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just Jeremy @injerra making a good tackle! ?

A post shared by R E N Ā R S R O D E (@renarsrode) on

Karjeru Rode savulaik sāka futbola kluba "Skonto" jauniešu sistēmas vienībā "Olimps", kur spēlēja plecu pie pleca ar tagadējo Latvijas izlases uzbrucēju Artūru Karašausku. 

"Atceros, ka tad man viņš pirms spēlēm krita uz nerviem. Visu laiku "ķēra" mani. Es kā profesionālis centos gatavoties spēlēm, bet viņš visu laiku nelikās mierā. Tas mani besīja ārā," atklāja Rode. 

Kad Rode jau nonāca "Skonto" klubā, tas vairs nebija neapšaubāms Latvijas virslīgas flagmanis. 2012.gadā sākās finansiālās problēmas, bet Renārs joprojām no šī jau vairs neeksistējošā kluba gaida savas godam nopelnītās 15 mēnešalgas.

"Skonto" vadība aizsargu reiz atstāja likteņa varā, kad viņš gaidīja apsolīto palīdzību pēc gūtās traumas.

"Jau kādus četrus mēnešus mums nemaksāja algu. Runāju ar vadību. Teicu, ka man vajadzīga operācija. Apsolīja samaksāt par to. Nedēļa līdz operācijai - kluba vadība šo sarunu visu laiku pārceļ. Pāris dienas pirms operācijas vispār nevarēja sazvanīt. Pilnīgi mani savā nodabā atstāja. Vakarā pirms operācijas zvanīju draugiem, lai aizņemtos naudu operācijai," skarbo pagātnes pieredzi podkāstā atminējās Rode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sandy workout ? : @danajankovska

A post shared by R E N Ā R S R O D E (@renarsrode) on

Rodem visspilgtākos iespaidus gan atstājušas karjeras pieturvietas DĀR un Malaizijā. Par Malaiziju domājis, ka tur būs daudz sarunāto spēļu, bet tas esot vien mīts.

Savukārt DĀR izbaudījis Johannesburgas geto savdabīgo šarmu, bet arī bīstamību, Keiptauna viņu savaldzināja ar cilvēku atvērtību un multikulturālo vidi, kā arī skaisto dabu. Keiptaunas "City" komandas rindās Rodem bija iespēja spēlēt vairākos 2010.gada Pasaules kausa (PK) finālturnīra stadionos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Some flashback photo in pink! ⚽️ #capetowncityfc #fbf #capetownstadium

A post shared by R E N Ā R S R O D E (@renarsrode) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu