Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja direktores amatā iecelta Gundega Jaunbērziņa-Beitika

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja direktores amatā otrdien iecelta Gundega Jaunbērziņa-Beitika, informēja Ekonomikas ministrijā.

Kopš 2005.gada Jaunbērziņa-Beitika ir pildījusi dažādus amatu pienākumus Ekonomikas ministrijā, tostarp kopš 2012.gada viņa bija Eiropas Savienības preču un pakalpojumu tirgus nodaļas vadītāja, kā arī Eiropas Savienības un ārējo ekonomisko attiecību departamenta direktore.

Jaunbērziņa-Beitika 2007.gadā Latvijas Policijas akadēmijā ieguvusi juristes kvalifikāciju un 2016.gadā Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē.

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) norādīja, ka akreditācija ir valstiski īstenots uzraudzības pasākumu kopums, kas veicina visas sabiedrības pārliecību, ka dzīvojam uzticamā, drošā un ilgtspējīgā vidē. "Akreditācijai ir būtiska nozīme Latvijas tautsaimniecības izaugsmē, tāpēc patlaban īpaši svarīgi ir stiprināt biroja darbību, pilnveidot esošos procesus un strādāt pie iestādes atpazīstamības sabiedrībā," viņš sacīja.

Jaunbērziņa-Beitika norādīja, ka biroja darbība un tā pieņemtie lēmumi tiešā veidā ir saistīta ar uzņēmumu konkurētspējas stiprināšanu un produktivitātes veicināšanu. "Pateicoties akreditācijai, uzņēmumiem ir vieglāk sākt darbu starptautiskos tirgos, kā arī vairot uzticību sniegtajiem pakalpojumiem un piedāvātajām precēm," viņa teica.

Iepriekš Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja direktora pienākumu izpildītājs bija Mārtiņš Ozoliņš.

Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs ir nacionālā akreditācijas institūcija, kas nodrošina akreditācijas pakalpojumu sniegšanu atbilstības novērtēšanas institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu