Hyundai noalgo NASA darbinieku, kurš palīdzēs izstrādāt lidojošos taksometrus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Džaivons Šins
Džaivons Šins Foto: NASA/Maria Werries

Hyundai ir jaunākā no autobūves un tehnoloģiju kompānijām, kas sākusi rīkoties, lai paspētu savlaicīgi iesaistīties lidojošo taksometru biznesā pasaules lielākajās pilsētās.

Lai nenokavētu atbildīgo momentu, nepalaistu garām izdevību labi nopelnīt pasažieru pārvadājumu biznesā, Hyundai darbinieku lokam nupat pievienojies kādreizējais Nacionālās Aeronautikas un kosmosa aģentūras (NASA) inženieris Džaivons Šins. Viņa pakļautībā būs nupat izveidotā Hyundai Urban Air Mobility nodaļa.

"Jaunā komanda attīstīs tehnoloģijas, kas kompānijai palīdzēs kļūt par virzītājspēku urbānās gaisa mobilitātes jomā," savā paziņojumā paudis Šins.

Pagaidām gan vēl ir pāragri runāt par konkrētām lidojošā taksometra vai taksometru detaļām, taču no jaunizveidotās struktūrvienības nosaukuma ir skaidrs, ka Hyundai negrasās konkurēt ar Boeing aviolaineru būvniecībā. Tā vietā dienvidkorejiešu kompānija Šina vadībā centīsies risināt pasaules metropoļu satiksmes problēmas ar elektriskiem un autonomiem cilvēka izmēra droniem.

Hyundai ir pārliecināti, ka Šins ir pareizais cilvēks mērķu sasniegšanai. Viņš NASA nostrādājis 30 gadus un šajā periodā piedalījies virsskaņas lidmašīnas izstrādē, kā arī iesaistījies lidmašīnu elektrificēšanā. Viņam ir arī pieredze gaisa satiksmes vadībā, kas būs īpaši svarīgi, ja gaisa taksometru kompānijas sasniegs savus mērķus un nelielie lidoņi sāks piepildīt debesis.  

Dienvidkorejas kompānija pagaidām vēl nav nosaukusi konkrētus termiņus, kuros tā plāno palaist pirmo gaisa taksometru, taču ir pārliecināta, ka 2019.gadā veiktie ieguldījumi ilgtermiņā atmaksāsies. Tāpat Hyundai norāda, ka segments, kurā uzņēmums tagad iesaistījies, 2039.gadā būs 1,5 triljonus ASV dolāru vērts.

Hyundai nebūt nav vienīgā kompānija, kas sākusi raudzīties debesīs. Kopbraukšanas uzņēmums Uber lidojošo taksometru projektā iegulda prāvas naudas summas, jo ar NASA atbalstu plāno attiecīgos pakalpojumus sniegt jau no 2023.gada. Airbus tikmēr sadarbojas ar Audi un gaisa taksometrus gatavo savā helikopteru izstrādes centrā Marseļā, Francijā. Amerikāņu tīmekļa vietne Autoblog tāpat min, ka Google līdzdibinātājs Lerijs Peidžs ir veicis investīcijas jaunuzņēmumā Kitty Hawk, kam ir sadarbība ar Boeing, un segmenta virzienā skatienus met arī britu Aston Martin un lidmašīnu dzinēju ražotājs Rolls-Royce.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu