Pabriks aicina latviešu diasporu atspēkot dezinformāciju mītnes zemēs un popularizēt Latvijas vērtības (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) otrdien, tiekoties ar Pasaules brīvo latviešu apvienības pārstāvjiem, aicināja tautiešus atspēkot dezinformāciju mītnes zemēs un popularizēt Latvijas vērtības, informēja Aizsardzības ministrijā.

Aizsardzības ministrs iepazīstināja Pasaules brīvo latviešu apvienības izpilddirektoru Raitu Eglīti un valdes locekļus no ASV, Kanādas un citām valstīm ar Latvijas informatīvās telpas izaicinājumiem. Novērtējot līdzšinējo sadarbību, Pabriks aicināja sniegt atbalstu, atspēkojot dezinformāciju mītnes zemēs un popularizējot Latvijas vērtības.

"Augstu novērtēju Pasaules brīvo latviešu apvienības ieguldījumu, kas jau gandrīz sešdesmit gadu garumā apvieno aktīvākos tautiešus visā pasaulē, lai nenogurstoši uzturētu Latvijas un latvietības ideju mūsu valsts okupācijas gados, kā arī mērķtiecīgi iesaistītos Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas procesos un starptautiskās sadarbības veidošanā. Cieša sadarbība ar ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem Latvijai ir īpaši svarīga šobrīd, kad saskaramies ar dažādām dezinformācijas aktivitātēm nacionālajā un starptautiskajā vidē," uzsver aizsardzības ministrs.

Pabriks atzīmēja latviešu diasporas nozīmi visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā un aicināja arī turpmāk aktīvi aizstāvēt Latvijas valsts un latviešu tautas intereses ārvalstīs, tādējādi kopīgi veicinot Latvijas valsts aizsardzību.

Rīt Mazajā Ģildē aizsardzības ministrs Pabriks uzrunās klātesošos Pasaules brīvo latviešu apvienības gadskārtējā valdes sēdes svinīgajā atklāšanas ceremonijā.

Pasaules brīvo latviešu apvienība - ārzemju latviešu centrālo organizāciju augstākā pārstāvība - dibināta 1955.gada 23.oktobrī. Apvienības galvenais mērķis ir veicināt latviešu tautas uzplaukumu neatkarīgā, demokrātiskā, kulturāli un saimnieciski attīstītā Latvijā, veicināt organizētas, ietekmīgas un vitālas latviešu kopienas uzturēšanu ārzemēs un sekmēt latviešu tautas vienotību pasaulē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu