Vairums Igaunijas jauniešu savu nākotni saista ar dzīvi dzimtenē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees

Vairāk nekā puse Igaunijas jauniešu vecumā no 13 līdz 30 gadiem pauduši vēlmi arī 2035.gadā dzīvot un strādāt Igaunijā, bet valsti nākotnē vēlas redzēt kā atvērtu, bez aizspriedumiem un videi draudzīgu sabiedrību, liecina Igaunijas Nacionālās jauniešu padomes (ENL) un Valdības kancelejas veiktas aptaujas rezultāti.

Saistībā ar stratēģiju "Igaunija 2035" veiktās aptaujas rezultāti rada, ka tikai 18% jauniešu vēlas 2035.gadā dzīvot un strādāt ārvalstīs, bet nepilna puse jeb 49% respondentu uzskata, ka dzīvos un strādās Igaunijā, savukārt 37% atzinuši, ka labprāt dzīvotu Igaunijā, bet strādātu darbu, kas ietver pārvietošanos un ceļošanu.

Stratēģijas veidotāji atzina, ka tās izstrādes laikā dažādos Igaunijas reģionos uzvirmoja bažas par jauniešu aizbraukšanu no valsts, bet aptaujas rezultāti apliecina, ka jauniešu vēlme doties prom no dzimtenes pakāpeniski samazinās.

Vienlaikus esot arī jaunieši, kas ir pārliecināti, ka pēc 15 vai 16 gadiem būs ieguvuši finanšu stabilitāti, lai vispār vairs nevajadzētu strādāt.

15% aptaujas dalībnieku atzinuši, ka 2035.gadā redz sevi strādājam un dzīvojam tajā pašā reģionā, kur viņi atrodas pašlaik.

Aptaujas rezultāti liecina, ka jaunieši vēlētos, lai 2035.gadā valsti raksturotu atvērtība un iecietība, dabas aizsardzība un drošība. Līdzīgi rezultāti tika iegūti arī pavasarī veiktā Valdības kancelejas un Finanšu ministrijas aptaujā.

13-17 gadus vecu jauniešu vidū tīra dabiskā vide atzīta par pārliecinošu prioritāti.

Aptaujā piedalījās 1608 jaunieši vecumā no 13 līdz 30 gadiem no visas Igaunijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu