Zemnieki ar traktoriem rada nebijušus sastrēgumus Nīderlandē (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lauksaimnieki ar traktoriem Nīderlandē
Lauksaimnieki ar traktoriem Nīderlandē Foto: AFP/SCANPIX

Lai protestētu pret pārmetumiem, ka lauksaimnieki un viņu pārvaldītās liellopu fermas lielā mērā ir atbildīgas par slāpekļa oksīdu koncentrācijas palielināšanos atmosfērā, tūkstošiem lauksaimnieku ar traktoriem otrdien devās ielās, izraisot sastrēgumus nebijušos apmēros.

Kā vēsta BBC, lauksaimnieki nav mierā ar pārmetumiem, jo uzskata, ka tiek pārvērsti par grēkāžiem, kamēr aviācijas industrija vai, piemēram, motoru sports netiek kritizēti. Tā rezultātā otrdien notika vērienīgs lauksaimnieku protests, kuru rezultātā valstī izveidojās sastrēgumi 1136 kilometru garumā.

Foto: EPA/Scanpix

Pēc policijas informācijas protestā kopumā piedalījušies ap 2200 lauksaimnieku, no kuriem daudzi Hāgā ieradās ar traktoriem. Lai nokļūtu protesta norises vietā, nemiernieki ar saviem traktoriem neminstinājās aizšķērsot šosejas un pat nojaukt žogus. Tomēr, lai arī haoss bija pamatīgs, nemieros aizturēti tikai trīs cilvēki.

Lauksaimnieki Hāgā ieradās ar saukļiem "Nav lauksaimnieku, nav pārtikas!" un "Jums garšo maize, gaļa un frī kartupeļi, bet bez lauksaimniekiem jums to nebūtu" un vēlas, lai valdības līmenī tiktu pārdomātas ieceres samazināt fermu skaitu, lai samazinātu slāpekļa oksīdu izmešu nonākšanu atmosfērā. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu