Projekta «Neredzamais cietumā» ietvaros TVNET stāsta gan par dzīvi cietumā, gan par tā iemītniekiem. Piedāvājam interviju ar noziedznieku, kurš notiesāts uz mūžu par trīs cilvēku slepkavību. Notiesātais piekrita intervijai ar nosacījumu, ka tiks saglabāta viņa anonimitāte.

Pats uz mūžu ieslodzītais sevi raksturo šādi:

“Es izciešu sodu par to, ko es izdarīju. Es, protams, savu izdarīto noziegumu nožēloju. Es ieslodzījumā esmu pirmo reizi.

Es apzinos, ko es esmu izdarījis, un apzinos, ka man ir piespriests sods atbilstoši tam, ko es esmu izdarījis. Un tagad es dzīvoju cietumā jau vairāk nekā 20 gadus.

Cietums ir manas mājas, un kameras biedri ir mana ģimene. Es esmu sarāvis saites pilnīgi ar ārpasauli. Nu, teiksim, ar radiniekiem. Man nav ģimenes, man nav radu, man nav draugu, man nav paziņu brīvībā. Es uzturu kontaktus tikai ar kristīgo draudzi. Tā ir mana ģimene brīvībā, kas ir pieņēmusi mani. Un dzīvoju cietumā, neļauju smadzenēm pārvērsties biezpienā, nefantazēju, ka man atlidos citplanētieši pakaļ. Dzīvoju ar cerībām, ka mainīsies likumdošana un kādreiz tikšu atbrīvots.”

CopyLinkedIn Draugiem X