Melnādaino kaimiņu nošāvušajai ASV policistei piespriež 10 gadu cietumsodu (20)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Embera Gaigere
Embera Gaigere Foto: AP/Scanpix

ASV policistei Emberai Gaigerei, kura iegāja sava melnādainā kaimiņa dzīvoklī un viņu nošāva, noturot par uzbrucēju, piespriests desmit gadu cietumsods par slepkavību, ziņo raidorganizācija BBC.

Prokuratūra bija prasījusi 28 gadu cietumsodu, taču zvērinātie izlēma par labu īsākam termiņam.

Lieta izraisīja spēcīgu ažiotāžu ASV sabiedrībā arī tāpēc, ka Dalasas policiste Embera Gaigere ir baltādainā, bet viņas upuris Boutems Džīns - melnādainais.

Kā liecināja 31 gadu vecā Gaigere, viņa Džīnu sašāvusi, jo bijusi pārliecināta, ka ir nonākusi savā dzīvoklī un ka tur ir laupītājs. Upurim tobrīd bija 26 gadi.

Policiste esot sajaukusi stāvus un nonākusi dzīvoklī, kas atrodas stāvu augstāk nekā viņas dzīvoklis.

"Viņa zina, ka ir pieļāvusi traģisku kļūdu, bet tas nebija ļaunuma pēc," sacīja Gaigeres advokāts Roberts Rodžerss, notikušo raksturojot kā "cilvēka kļūdu" un "pašaizsardzības" soli.

Pēdējā tiesas sēdē savas liecības sniedza upura ģimenes locekļi un draugi.

"Kā mēs varējām pazaudēt Boutemu, tik jauku puisi? Viņš dzīvoja godīgu dzīvi. Viņš mīlēja Dievu. Viņš mīlēja visus cilvēkus," sacīja jaunā vīrieša tēvs Bertrums Džīns.

Foto: AP/Scanpix

"Ja tu patiešām nožēlo, es savā vārdā varu teikt, ka piedodu tev," vēršoties pie Gaigeres, sacīja upura brālis Brents Džīns. Viņš ar tiesas atļauju apskāva Gaigeri.

Gaigere tiesā sacīja, ka dzīvokļa durvis neesot bijušas slēgtas. Viņa esot domājusi, ka tas ir viņas dzīvoklis.

Prokuratūra apgalvoja, ka Gaigere esot iebrāzusies Džīna dzīvoklī un izšāvusi uz viņu, kamēr viņš, sēžot savā dīvānā, ēda saldējumu.

Gaigeres advokāti savukārt norādīja, ka sievietes uzmanību esot novērsusi intīma rakstura sarakste ar citu policistu, kā arī viņa atgriezusies mājās pēc 14 stundu darba maiņas. Šādā stāvoklī viņa esot izdarījusi "briesmīgu kļūdu virkni".

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu