Stojanovičs: Izlases sastāva atjaunošana nenotiek tik ātri kā gaidīju

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas nacionālās futbola komandas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pirms gaidāmajām 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēm neslēpa, ka notiek valstsvienības sastāva atjaunināšana, taču ne tik ātri kā viņš gaidījis. Komandā jāspēlē spēlētājiem, kuri ir kaujinieciski noskaņoti. 

Kvalifikācijas septīto spēli Latvijas izlase aizvadīs savā laukumā 10. oktobrī pret G apakšgrupas līderi Poliju. Piecas dienas vēlāk paredzēts izbraukuma mačs pret Izraēlu. 

"Kāpēc uz treniņnometni ir izsaukti tik daudzi spēlētāji? Tas nedēļas nogalē var mainīties, jo pieci spēlētāji ir ar divām dzeltenajām kartiņām un, iespējams, nākamo spēli viņiem var nākties izlaist. Mums jābūt uzmanīgiem," skaidro Stojanovičs. "Vēl vairāki spēlētāji ir iedzīvojušies savainojumā, par ko īsti nebiju informēts. Tāpat jāņem vērā fiziskā sagatavotība. Klātienē vēlos tikties ar Artūru Karašausku un Danielu Ontužānu. Gribu ievākt informāciju par viņu tālāko nākotni."

"Tuvāko dienu laikā kandidātu saraksts var mainīties," uzsvēra Stojanovičs. 

Stojanoviča vadītā komanda šajā ciklā piedzīvojusi zaudējumu visās sešās spēlēs. Gūto/zaudēto vārtu attiecība ir 1:21. Turklāt arī sniegums bijis, maigi izsakoties, bēdīgs. 

"Mums pietrūkst ātru spēlētāju, tāpēc sarakstā ir Karašausks. Viņš ir spēlētājs, kurš pretinieku var apspēlēt viens pret vienu. Zinu, ka viņš ilgu laiku nav spēlējis, bet es ar viņu runāšu un gribu redzēt viņa attieksmi, fizisko sagatavotību," teica Stojanovičs. "Runājot par Ontužānu, gribu tikt skaidrībā, kāda ir situācija ar viņa veselību. Gribu, lai viņu pārbauda Latvijā. Minhenes "Bayern" septembrī skaidroja, ka pussargs ir savainots, bet pats viņš sacīja, ka ir vesels un var spēlēt. Jāsaprot viņa situācija. Ir vairāki neskaidri jautājumi."

Ar Minhenes "Bayern" treneris sazinājies pa e-pastu. Cerējis sazvanīties ar kluba sporta direktoru, bet tas neesot noticis Vācijas puses dēļ. 

 

Uz šo sabraukumu nav izsaukti aizsargs Armands Pētersons, uzbrucējs Valērijs Šabala. Toties izsaukts ir Dāvis Ikaunieks, kurš nebija kandidātu lokā iepriekšējā sabraukumā. Stojanovičs savā taktiskajā zīmējumā tuvākajos mačos redz vienu uzbrucēju. 

Galvenais treneris neatklāja, kurš gaidāmajos mačos būs valstsvienības pirmais vārtsargs. Ar komandu kopā ir trīs vārtsargi - Roberts Ozols, Pāvels Šteinbors un pieredzējušais Andris Vaņins. Lēmums tiks pieņemts pēc diskusijām ar vārtsargu treneri Aleksandru Koļinko. 

Tāpat vēl nav zināms, kurš būs komandas kapteinis. 

"Visiem futbolistiem, kuri ir izlasē, ir jābūt paraugam gan laukumā, gan ārpus tā. Šobrīd pakāpeniski jāatjauno sastāvs. Tas notiek lēni, ilgāk, nekā es to gaidīju. Nav tik daudz spēlētāju, kurus varētu aicināt uz izlasi," pastāstīja Stojanovičs. 

"Virslīgas klubos vadošās lomas spēlē ārzemju spēlētāji. Gribu pieņemt loģiskus lēmumus. Un komandā jābūt spēlētājiem ar kaujiniecisku noskaņojumu."

Pirmā riņķa mačā Varšavā pret Poliju Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar 0:2. Izpildījuma un snieguma ziņā Latvijas komandai tā līdz šim bijusi labākā spēle šajā atlases ciklā. 

Gaidāms, ka Rīgā ieradīsies pasaules futbola zvaigzne Roberts Levandovskis, kurš ikdienā pārstāv Vācijas bundeslīgas titulēto klubu Minhenes "Bayern". Pašlaik 31 gadu vecais uzbrucējs karjerā Polijas izlasē aizvadījis 108 spēles un guvis 57 vārtus. Tostarp viens precīzs sitiens martā pret Latviju. 

Vēl šogad paredzētas spēles novembrī ar Slovēniju un Austriju. "Novembrī mums jābūt profesionāliem un jādomā arī par nākamo gadu," pauda Stojanovičs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu