Taivānā zem sabrukušā tilta dzīvību zaudējuši seši cilvēki (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Taivānā pēc otrdien notikušās tilta sabrukšanas atrasti seši bojāgājušie, ceturtdien paziņojušas varasiestādes. Dzīvību zaudējušie bija zvejnieki, kas Taivānā bija ieradušies kā viesstrādnieki, - trīs filipīnieši un trīs indonēzieši.

Otrdienas rītā sabruka lokveida tilts Naņfangao, Taivānas austrumu krastā. Mirklis, kad tilts sabrūk, fiksēts novērošanas kameru ierakstos.

Video redzams, kā autocisternai gandrīz izdodas šķērsot tiltu, kad tas iebrūk ar visu autocisternu, sadragājot vismaz trīs zvejas kuģīšus, kuros atradās zvejnieki.

Sabrūkot tiltam, ievainoti tika vismaz 12 cilvēki - autocisternas šoferis, deviņi viesstrādnieki un divi krasta apsardzes darbinieki.

Taivānas Ārlietu ministrija izteikusi līdzjūtību cietušajiem un viņu tuviniekiem un piedāvās "nepieciešamo palīdzību upuru ģimenēm no Taivānas".

Lai ietaupītu naudu, vairums viesstrādnieku Taivānā dzīvo uz saviem kuģīšiem vai laivām.

Taivānas transporta un sakaru ministrs trešdien solīja uzlabot viesstrādnieku tiesības un pavēstīja, ka valdība izmaksās kompensācijās visu bojāgājušo ģimenēm vismaz piecus miljonus Taivānas dolāru (apmēram 147 000 eiro) katrai.

140 metrus garais tilts tika uzbūvēts 1998.gadā. Sabrukšanas cēloņi tiks izmeklēti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu