Dizaineri patentē neparastu vāzi avokado un ozoliņu audzēšanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Augu lološana un kopšana ne visiem ir pa spēkam, kur nu vēl audzēšana no sēklas, nemaz nerunājot par zaļojoša stāda iegūšanu no kāda lielveikalā iegādāta eksotiskā augļa. Taču tas nav neiespējami. Britu uzņēmums "Ilex Studio" ir patentējis vāzi, kas palīdzēs izaudzēt gan ozola stādu no zīles, gan arī avokado kociņu no lielā augļa kauliņa.    

Inovatīvā vāze, kura paredzēta avokado un ozolu audzēšanai, ir veidota smilšu pulksteņa formā. Tās apakšējā daļa atgādinās burbuli, kurā ir jāiepilda ūdens auga saknēm, bet augšējā daļā ir šaurs atvērums, kurā ietilpst tikai auga sēkla. Ražotāji neslēpj, ka vāzes ir ražotas no caurspīdīga stikla apzināti, jo ļauj dārzniekam novērot sakņu veidošanās procesu un auga attīstību. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Acorn Vase / ILEX STUDIO (@acornvase) on

Ozolu un avokado audzēšana no sēklas ir visai piņķerīga - lai veiksmīgi izaudzētu augu, pusi sēklas jātur gaisā un sausumā, bet otru pusi - ūdenī. Lai nodrošinātu šādu augšanu, visbiežāk dārznieki izmanto zobu bakstāmos kociņus - četrus kociņus, netraumējot kodolu, sasprauž sēklā krusta formā un liek vienu galu ar ūdeni piepildītā traukā. Šī metode bieži vien ir neefektīva, jo iesācējiem mēdz gadīties sabojāt sēklu vai pārforsēt ar ūdens daudzumu, kā rezultātā no kārotā auga sanāk čiks.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Acorn Vase / ILEX STUDIO (@acornvase) on

Turpretim ekstravagantā vāze ļaus sēklu izdiedzēt bez liekas piepūles, kā arī ieskatīties pirmajos auga dzīves posmos. Vadoties pēc informācijas uzņēmuma mājaslapā, augs līdz podiņā stādāmai pakāpei izaugs gada laikā. "Urbānajiem botāniķiem, koku mīļiem, zinātkāriem bērniem un dizaina entuziastiem šis trauks ļaus ienest dabas maģiju mājoklī un, ceram, arī kokus nākotnes paaudzēm," vēsta mājaslapas informācija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Acorn Vase / ILEX STUDIO (@acornvase) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu