Tiks atklāta jauna Jura Jurjāna personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Jurjāns
Juris Jurjāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

No 11. okobra līdz 13.novembrim kultūras centra "GrataJJ" mākslas galerija MuseumLV piedāvā gleznotāja Jura Jurjāna personālizstādi "Mīlestības vēstījums" («Love Recital»).

Juris Jurjāns piedāvā skatītājiem vēl neredzētus darbus un jau iemīļotas gleznas, kas ekspozīcijā veido jaunu kontekstu. Daudzi no izstādītajiem darbiem pārstāv mākslinieka daiļrades zelta fondu. Skatītājam ir iespēja satikt Juri Jurjānu 1972. gadā gleznotajā pašportretā un sekot līdzi aizraujošam stāstam par gleznotāja tapšanu un likteni.

Jura Jurjāna darbs
Jura Jurjāna darbs Foto: publicitātes

Izstādē būs iespēja satikties ar Jurjāna alter ego – nerru, kas ar ironiju stāsta par vienu no mākslinieka lomām sabiedrībā. Arī šoreiz visur esoša ir pūce, kas dažkārt ir pašportrets, bet citreiz simbolizē nepieradināto, mežonīgo, vārdos neaprakstāmo cilvēka esības daļu. Pūce parastā ir mākslinieka sargeņģelis. 

Juris Jurjāns ir dzimis 1944. gadā. Pēc studijām Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā glezniecībā sevi spoži pieteicis jau 70. gados. LMA profesors Jurjāns, darbojoties pedagoģijas jomā, ir palīdzējis atrast savu ceļu mākslā daudziem jaunajiem censoņiem un turpina to darīt, sekojot līdzi savu skolnieku gaitām, neliedzot padomu un atbalstu.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu