Elektroenerģijas sadales tarifa mainīgā daļa varētu samazināties par 7-8%, prognozē SPRK

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Elektroenerģijas sadales tarifa mainīgā daļa no nākamā gada Latvijā varētu samazināties par 7-8%, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" prognozēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētājs Rolands Irklis.

"Visdrīzāk varētu runāt par 7-8% [samazinājumu] no tarifa mainīgās daļas," teica Irklis, runājot par gaidāmo sadales sistēmas operatora "Sadales tīkls" tarifu samazinājumu.

Vienlaikus komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka gala lietotājiem rēķinus veido vairākas komponentes, proti, sadales tarifs, elektrības cena, kā arī obligātā iepirkuma komponente, tostarp sadales tarifs veido apmēram 30% no gala rēķina atkarībā no patēriņa apmēra. Tādējādi, lai arī elektrības rēķinu summa samazināsies, kopējais samazinājums būs mazāks.

"Regulators ir jau apstiprinājis grozījumus metodikā, un mēs tuvākajās dienās vai nedēļās sagaidām no "Sadales tīkla" jauno tarifu projektu. Ja mums labi veiksies, un būs laba sadarbība, tad mēs ceram, ka jau no 1.janvāra varētu būt tarifa samazinājums," teica Irklis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka SPRK pirmdien, 30.septembrī, apstiprināja metodikas grozījumus elektrības sadales sistēmas pakalpojumu tarifu samazināšanai. Lai jaunie tarifi varētu stāties spēkā nākamā gada 1.janvārī, "Sadales tīklam" tuvākajā laikā ir jāiesniedz SPRK tarifu projekts apstiprināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu