Noslēpumainais mākslinieks Benksijs atver savdabīgu interjera preču veikalu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Britu grafiti meistars Benksijs (Banksy) oktobrī ir nācis klajā ar savu mājas preču līniju, kas pamatīgi iepriecinās mākslas entuziastus. Lai pasargātu savu zīmolu, mākslinieks paša gatavotās preces pārdod par samērā zemām cenām, kas tās padara pieejamas ikvienam.   

Oktobra sākumā grafiti mākslinieks Benksijs Londonā atvēra savu pop-up veikalu un vienlaikus arī mākslas instalāciju "Gross Domestic Product". Šādu soli mākslinieks ir spēris pēc tam, kad kāda starptautiska apsveikumu kartīšu kompānija mēģinājusi iegādāties autortiesības uz Benksija mākslas darbiem un plānojusi pārdot savu produkciju uz mākslinieka nopelnu pamata. 

Benksija preces būs iegādājamas cenā, sākot no 10 mārciņām, un tās būs pieejamas tikai interneta veikalā. Pie savdabīgā veikala mākslinieks ir atstājis vēsti: "Šis ir pirmais un vienīgais veikals. Tā instalācija ir paredzēta tikai apskatei, bet durvis netiks vērtas. Visas izpārdošanas būs pieejamas internetā, kad drīzumā tiks atvērts internetveikals." Ziņojumā mākslinieks piebilst, ka preces būs pieejamas ierobežotā skaitā un tās visas būs darinātas turpat Lielbritānijā, pašu rokām, un to izejmateriāli būs iegūti no šķirotiem atkritumiem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu