Saūda Arābijā plāno būvēt pasaulē lielāko izklaides centru (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pērn Saūda Arābijas uzņēmums "Quiddiya Investment Company" atklāja kāda megaprojekta plānus - jau 2022. gadā tiks pabeigta pasaulē lielākā izklaides parka būvniecības pirmā kārta, vēsta portāls "Designboom". 

Uzņēmuma mājaslapā publicētā informācija vēsta, ka ambiciozais projekts apvienos aktīvā dzīvesveida piekritēju, zinātkāro un dēkaiņu vēlmes. Milzu parks atradīsies 45 kilometrus aiz Saūda Arābijas galvaspilsētas Rijādas un kopumā aizņems 334 kvadrātkilometrus.

Foto: Publicitātes foto

Šim projektam uzņēmums "Quiddiya Investment Company" ir piesaistījis dāņu arhitektu biroju "Bjarke Ingels Group". Milzu izklaides centrs būs iedalīts divās daļās: "atpūtas" zona, kur būs restorāni, viesnīcas un veikali; ārtelpu izklaides, kur varēs pulcēties no 5000 līdz 40 000 apmeklētāju. 

Foto: Publicitātes foto

Jau noslēdzoties pirmajai būvniecības kārtai, 2022. gadā, milzu parkā būs iespēja izklaidēties sešdaļīgā atrakciju parkā. Tajā apmeklētāji varēs doties izbraucienos ar kartingiem, apmeklēt peldbaseinu un skatīt motosacensības, doties uz kino un skatīt izrādes dramatiskajā teātrī. Tāpat šeit atradīsies slēpošanas trases un slidotava. Atrakciju parks darbosies cauru diennakti.

Foto: Publicitātes foto

Līdz ar atrakcijām uzņēmums ir uzstājis, ka šeit ir jāuzbūvē arī liela mošeja. Atrakciju parka teritorijā darbosies arī sporta medicīnas centrs, privātskola un būs ierīkotas arī dažas luksusa privātmājas. 

Foto: Publicitātes foto

Atrakciju parka pasūtītāji ir padomājuši arī par dabas mīļotājiem - te atradīsies arī "eko" zona jeb mežs ar zoodārzu, golfa laukumu, āra sporta zālēm un kempingiem. Savukārt pretējā parka galā būs "kustību" zona jeb arēnas autosacensībām, autoskola un niršanas skola. 

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu