F-2 avārijā cietušais Korrea pārcietis 17 stundu garu operāciju

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
No trases tiek aizvātas Huana Manuela Korreas formulas atliekas
No trases tiek aizvātas Huana Manuela Korreas formulas atliekas Foto: AFP/SCANPIX

Augusta pēdējā dienā Francijā traģiskajā avārijā cietušais "Formula 2" (F-2) seriāla pilots Huans Manuels Korrea pārcietis 17 stundu operāciju, ceturtdien paziņoja viņa komanda.

17 stundas ilgā operācija tiek raksturota kā veiksmīga.

"Pēc 17 operāciju zālē pavadītām stundām ārsti pauda cerīgas prognozes, norādot, ka operācija bijusi veiksmīga," teikts komandas paziņojumā, kurā minēts, ka operācija notikusi pagājušajā svētdienā. "Pirmās pēcoperāciju dienas bija stresa pilnas."

Kluba ziņojumā teikts, ka sportists drīzumā vēlreiz gulsies zem skalpeļa.

"Manuels atrodas Londonas slimnīcā, kur viņam pēc divām nedēļām paredzēta mazāk sarežģīta operācija. Ārsti paredz, ka sportists medicīnas iestādi varētu pamest pēc sešām nedēļām," vēstī paziņojums.

Komanda arī norādīja, ka nākamais gads tiks pilnībā veltīts sportista rehabilitācijai, lai viņš atgūtu pilnīgu kustību amplitūdu labās kājas potītē.

Korrea avārijā salauza abas kājas un guva arī mugurkaula savainojumus, bet, nonākot slimnīcā, viņam izraisīja mākslīgo komu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 31.augustā Beļģijā sacensību laikā gāja bojā "Formula 2" seriāla franču pilots Antuāns Ibērs.

Negadījums notika neilgi pēc starta, kad 22 gadu vecā Ibēra vadītais spēkrats pēc sadursmes ietriecās riepu nožogojumā un ieslīdēja perpendikulāri trasei. Viņa vadītajā auto ar aptuveni 257 kilometru ātrumu ietriecās Korreas vadītā formula.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu