Atklājot Siguldas privātmāju apzagšanas sēriju, policisti atgūst visas nozagtās mantas (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

29. septembrī Valsts policijas Siguldas iecirknī tika saņemts iesniegums par zādzību no privātmājas teritorijas Siguldas pilsētā. Proti, nezināmas personas, uzlaužot šķūnīša durvis, bija nozagušas zāles trimmeri. Divas dienas vēlāk, 1. oktobrī, policisti saņēma iesniegumu par vēl vienu zādzību Siguldā. Šoreiz no jaunceltnes bija nozagti instrumenti.

Siguldas iecirkņa policisti noskaidroja, ka nozagtās mantas ir ieķīlātas lombardā, un nonāca uz pēdām aizdomās turētajiem - 2000. un 2001. gadā dzimušiem jauniešiem. Vakar, 3. oktobrī, policisti viņus aizturēja. Iepriekš jaunie vīrieši nebija nonākuši policijas redzeslokā par krimināla rakstura noziegumiem.

Strādājot ar aizturētajiem, tika noskaidrots, ka šīs nav vienīgās zādzības, kuras pēdējā laikā viņi izdarījuši Siguldā. Pašreiz policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņi saistīti arī ar mobilā telefona zādzību no sporta centra. Turklāt atklājies, ka, visticamāk, viņi šā gada septembrī izdarījuši vēl divas zādzības, par ko cietušie nebija informējuši policiju. Vienā gadījumā, kamēr mājas saimnieki bija aizbraukuši uz ārzemēm, garnadži no nožogotas nama teritorijas, salaužot dēļu sētu, bija nozaguši augstspiediena mazgātāju Kaercher. Vēl vienā gadījumā no privātmājas bija nozagts zāles trimmeris un portatīvais dators. Likumsargi sazinājās ar cietušajām personām, lai pieņemtu iesniegumus.

Policisti ir atsavinājuši visas nozagtās mantas, un tās tiks atdotas to likumīgajiem īpašniekiem. Lielākā daļa no tām tika atrastas lombardā, savukārt dažas atradās jauniešu dzīvesvietās.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka dienas laikā jaunieši staigājuši pa Siguldas apkārtni, novērojot, kur glabājas vērtīgas mantas, bet naktīs gājuši zagt.

Saistībā ar notikušo ir sākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat sākts viens kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā.

Aizturētie jaunieši šobrīd atrodas izolatorā, un tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šīm personām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu