Pusmiljons cigarešu, tonna dīzeļdegvielas un 20 000 eiro: policija pieliek punktu nelikumībām Gulbenes novadā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Šā gada septembrī Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa amatpersonas aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti aizturēja vienu personu un no nelegālās aprites izņēma gandrīz pusmiljonu cigarešu, tonnu dīzeļdegvielas, kā arī 20 000 eiro skaidrā naudā, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Viņa stāstīja, ka, apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, VP Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa ieguva informāciju, ka Gulbenes novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

Lai pārbaudītu esošo informāciju, policija īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru rezultātā veicot divas kratīšanas, atklāja un izņēma teju pusmiljonu cigarešu bez Latvijas nodokļu markām, vienu tonnu dīzeļdegvielas, 62,5 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī 20 000 eiro skaidrā naudā, teica Vaskāne. 

VP aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti lielā apmērā aizturēja 1976.gadā dzimušu personu. Vaskāne piebilda, ka persona iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā. Aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

VP atgādina, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu