Vidzemē apjucis, meklēšanā izsludināts sirmgalvis ar automašīnu nobrauc 300 kilometrus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoseja cauri mežam
Šoseja cauri mežam Foto: Pixabay

Vidzemē kāds apjucis, meklēšanā izsludināts sirmgalvis ar automašīnu nobraucis 300 kilometrus, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Viņa stāstīja, ka 2.oktobrī pirms pusnakts VP Madonas iecirknī tika saņemta informācija par kādu teju 80 gadus vecu, bezvēsts pazudušu sirmgalvi, kurš trešdienas vakarā ar automašīnu izbrauca no dzīvesvietas Ļaudonas pagastā un devās nezināmā virzienā.

Policistiem nebija pavedienu, uz kuru pusi vīrietis būtu varējis doties, tāpēc meklēšana tika organizēta visā apkārtnē. Tika pārmeklēts gan meža masīvs, gan apsekota apkārtējo pagastu apkārtne. Policistu rīcībā bija informācija, ka sirmgalvim ir veselības problēmas, tāpēc, iespējams, viņš neorientējas laikā un telpā, stāstīja Vaskāne.

Vakar pēcpusdienā tika saņemta informācija, ka bezvēsts pazudušais sirmgalvis atrasts netālu no Krievijas robežas. Sirmgalvis ar savu auto bija nobraucis vairāk nekā 300 kilometru. Uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas sirmgalvi nogādāja ārstniecības iestādē, teica policijas pārstāve.

Ņemot vērā, ka aizvien biežāk policijai nākas meklēt pazudušus, apmaldījušos sirmgalvjus, tā aicina tuviniekus sirmgalvjiem atgādināt par nepieciešamību paņemt līdzi mobilo tālruni, lai, nonākot ārkārtas situācijā, varētu izsaukt palīdzību, sazināties ar tuviniekiem. 

"Ja gadījumā personai ir veselības problēmas, drošības dēļ būtu vēlams ārpus dzīvesvietas doties kopā ar kādu tuvinieku. Tāpat Valsts policija aicina adekvāti novērtēt savu veselības stāvokli un spēju vadīt transportlīdzekli," skaidroja Vaskāne.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu