"VEF Rīga" svin pārliecinošu uzvaru Latvijas-Igaunijas līgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašmāju čempione "VEF Rīga" svētdien svinēja pārliecinošu uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā.

Rīdzinieki viesos ar rezultātu 97:57 (26:19, 26:11, 19:17, 26:10) sagrāva "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu.

Uzvarētājiem ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Artūrs Kurucs, 13 punktus iemeta Jānis Blūms, pa 11 punktiem bija Ronaldam Karijam un Aleksandram Madsenam, bet desmit punktus guva Kristijans Krajina.

Tikmēr pretiniekiem 16 punktus guva Maikls Bests.

"Vefieši" vispirms savā laukumā ar 88:58 pārspēja "Latvijas Universitāti" un sestdien Tallinā ar 99:96 pieveica TLU/"Kalev". Rīgas basketbolisti ar simtprocentīgu bilanci 3-0 ieņem otro vietu līgā.

Igaunijas/Latvijas kluba pārstāvji mājinieki pagaidām piedzīvojušu tikai zaudējumus, savā laukumā ar 84:90 piekāpjoties Tartu "Ulikool" un ar 67:93 Tallinā atzīstot Roberta Štelmahera trenētā "Kalev/Cramo" vienības pārākumu. 

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs Rihards Kuksiks svētdien debitēja "Liepājas" komandā, taču neglāba to no zaudējuma.

Liepājnieki viesos ar rezultātu 66:80 (9:14, 18:26, 16;15, 23:25) piekāpās Raplas "Avis Utilitas" vienībai.

Kuksiks šajā mačā izcēlās ar 12 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, bet bija pagalam neprecīzs aiz perimetra, jo grozā raidīja tikai vienu no astoņiem tālmetieniem. Kuksiku pēdējos gados karjeras līkloči veduši caur Itāliju, Grieķiju, Lietuvu, Franciju un Rumāniju, bet pēdējo reizi Latvijā viņš spēlēja pirms trim gadiem, kad pārstāvēja "Ventspili".

Vēl liepājniekiem pa 12 punktiem guva Kristaps Pļavnieks un Andrejs Šeļakovs, kuram arī deviņas bumbas zem groziem, bet 11 punktus iemeta Guntis Sīpoliņš.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Montē Glens.

Liepājas komanda čempionātu sākusi ar trīs neveiksmēm trīs mačos. Ar 65:81 atzīts Rakveres "Tarvas" pārākums un ar 46:97 piedzīvota sagrāve Kurzemes derbijā ar "Ventspili". 

Tikmēr Raplas klubs uzvarējis visās trīs spēlēs. Raplieši abus panākumus izcīnījuši viesos, Tallinā ar 84:76 pieveicot TLU/"Kalev" un ar 73:68 Valmierā tiekot galā arī ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistiem.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas TLU/"Kalev" un Rakveres "Tarvas".  

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu