Liepājā pārspēts 7.oktobra aukstuma rekords

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Naktī uz pirmdienu Liepājas galvenajā novērojumu stacijā termometra stabiņš noslīdēja līdz -1,4 grādiem, kas ir jauns 7.oktobra aukstuma rekords pilsētā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nakts izskaņā un no rīta Liepājas lidostā reģistrēta snigšana. 7.oktobris ir agrākais datums, kad Liepājā novērots sniegs. Arī 2002.gadā šajā dienā Liepājā sniga.

Pirmdienas rītā Dagdā novērota plāna sniega kārtiņa uz zemes un kokiem.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē lielā Latvijas daļā krita šoruden pirmās sniegpārslas, un tā ir viena no agrākajām snigšanām Latvijā pēdējos gados.

Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu bija -4,1 grāds Ainažos.

Vēl arī naktī uz otrdienu gaisa temperatūra vietām Latvijā noslīdēs zem nulles, savukārt nedēļas otrajā pusē tā pārsvarā nebūs zemāka par +5 grādiem, prognozē sinoptiķi. Dienās gaiss iesils līdz +9..+14 grādiem; pastāv iespēja, ka nedēļas beigās vai nākamnedēļ termometra stabiņš vietām pakāpsies virs +15 grādiem.

Aukstuma rekords Liepājā tika labots arī sestdienas rītā. Savukārt svētdienas saullēktā Madonā gaiss atdzisa līdz -5,4 grādiem, un tā ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra šoruden Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu