Hokejists M.Širokovs: "Olimp" mērķis ir palīdzēt jaunajiem spēlētājiem adaptēties pieaugušo hokejam

CopyDraugiem X Whatsapp
Maksims Širokovs.
Maksims Širokovs. Foto: https://www.facebook.com/rigasolimp/

Pirms šīs sezonas izveidotās hokeja komandas Rīgas "Olimp" galvenais mērķis ir palīdzēt junioru vecumu pārsniegušajiem hokejistiem adaptēties pieaugušo sporta vidē, sarunā ar TVNET sacīja vienības viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem Maksims Širokovs.

Rīgas "Olimp" tika izveidota vien neilgi pirms jaunās "Optibet" hokeja līgas (OHL) sezonas, bet uzreiz kļuva par vienu no ambiciozākajām un arī sabiedrībā apspriestākajām vienībām.

Vēl pirms sezonas asas diskusijas raisīja komandas sponsora logo uz hokejistu krekliem - tas atainots kirilicā, kas nav pretrunā ar valsts valodas likumu, jo "Olimp" ir preču zīme, kas sakrīt ar vienības nosaukumu.

Noprotams, ka "Olimp" ir viena no bagātākajām komandām OHL, jo neoficiāli zināms, ka vismaz vienam spēlētājam tā maksā aptuveni 4000 eiro mēnesī lielu algu.

"Šajā komandā gados jaunajiem spēlētājiem ir iespēja atsperties savai karjerai. Tas var palīdzēt aizbraukt uz kādu labāku klubu. Mums, pieredzējušajiem spēlētājiem, ir interesanti palīdzēt jaunajiem, uzspēlēt savam priekam. "Olimp" ir iespēja bijušajiem Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlētājiem parādīt sevi, lai iekļūtu kādā ārzemju komandā," intervijā TVNET sacīja M.Širokovs.

Neapzināti "Olimp" pilda tādu kā Rīgas "Dinamo" komandas fārmkluba lomu, jo Latvijas čempionātā jaunizveidotā kluba krāsas pārstāv septiņi bijušie MHL komandas "Rīga" hokejisti. Ironiski, ka "Olimp" ikdienā trenējas un spēlē "Dinamo" treniņu hallē Piņķos.

No pieredzējusājiem hokejistiem šosezon "Olimp" spēlē brāļi Aleksejs un Maksims Širokovi, Georgijs Pujacs, Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Undelis, Dmitrijs Korņilovs, Jānis Brakšs un Ervīns Muštukovs.

M.Širokovs sarunā atklāja, ka vasarā komandas treniņnometni vadīja tieši pieredzējušie hokejisti, jo galvenais treneris Jurijs Agureikins pievienojās vēlāk.

"Mēs paši plānojām treniņus, slodzes. Vadījām sagatavošanās posmu. Trenerim Agureikinam pagaidām nav palīgu uz soliņa, brālis ir spēlējošais treneris. OHL mačos uz soliņa ir arī Nikolajs Sirotkins. Tāpēc arī sezonā palīdzam ar taktiku, ierosinām, kā labāk spēlēt. Cenšamies spēlēt gudru hokeju. Pielāgoties laukumam. Ja mazāks, tad vairāk spēka spēles. Uz lielāka ledus cenšamies izspēlēt kombinācijas," par komandas taktiku un ikdienas darbu pastāstīja aizsargs.

Uz 6.oktobra mājas spēli "Arēnā Rīga" visi "Olimp" hokejisti ieradās uzvalkos, jo tāda esot komandas vadības prasība.

"Spēle ir svētki. To arī cenšamies parādīt," savu ietērpu komentēja M.Širokovs.

OHL čempionāta līdere ar 14 punktiem septiņās spēlēs ir "Kurbads", tālāk ar 11 punktiem sešos un septiņos mačos seko "Olimp" un "Liepāja".

Pirmajam trijniekam ar deviņiem punktiem astoņos dueļos seko "Mogo", "Zemgale"/LLU iekrājusi septiņus, ierindojoties piektajā pozīcijā, kamēr "Dinaburga" ieņem sesto vietu, septiņās spēlēs iekrājot trīs punktus.

Hokeja skola "Rīga" piecos mačos tikusi pie diviem punktiem, bet "Prizma"/IHS aizvien cīnās bez punktiem, ierindojoties astotajā pozīcijā.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas: "Mogo", "Kurbads", "Zemgale"/LLU, "Prizma"/IHS, "Liepāja", Hokeja skola "Rīga", "Olimp" un Daugavpils "Dinaburga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu