Manhetenas īsfilmu festivālā uzvar Ričarda Prendergasta filma "Silvija"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sylvia
Sylvia Foto: kadrs no filmas

Manhetenas īsfilmu festivālā uzvarējusi britu režisora Ričarda Prendergasta filma "Silvija", kura tādējādi ieguvusi festivāla galveno naudas balvu - 10 000 ASV dolāru, informē "Manhattann Short Latvia" pārstāve Iveta Dortāne.

Otro vietu ieguvusi Īva Piata filma "Neftas futbola klubs", savukārt trešo vietu ieguvusi Magali Barbes filma "Šķiršanās laiks".

Dortāne stāstīja, ka no 30. septembra līdz 6. oktobrim ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu Rīgas, Rēzeknes, Daugavpils, Liepājas, Ventspils, Cēsu, Valmieras, Siguldas un Kuldīgas kino skatītājiem bija izdevība redzēt desmit pasaulē labākās īsfilmas "Manhattan Short Film Festival" ietvaros.

Pēc seansiem skatītāji balsoja par, viņuprāt, labāko filmu un aktieri. Rezultāti tika nosūtīti uz Ņujorku, kur festivāla organizatori, apkopojot balsis no visas pasaules, nosauca laureātus.

Dortāne norādīja, ka Latvijas skatītāju balsojumā šī filma ir palikusi otrajā vietā, ar nelielu balsu pārsvaru uzvaras godu atdodot franču režisora Piata filmai "Neftas futbola klubs". Gan Latvijā, gan pasaulē par labāko aktieri festivāla skatītāji ir nosaukuši Džonu Stendingu.

"Rīgā festivāls šogad izraisīja īstu ažiotāžu, visos seansos zāle bija pārpildīta, un diemžēl ne visiem gribētājiem pietika vietu," sacīja Dortāne.

Sylvia Official Trailer from SubMotion Productions Ltd on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu