Pavļuts: Kariņam būs jāuzņemas atbildība par Purgailes virzīšanu apstiprināšanai FKTK vadītājas amatā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Ieva Ābele, Saeima

Ja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), neskatoties uz izteiktajām bažām, apstiprināšanai Saeimā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājas amatam virzīs Santas Purgailes kandidatūru, tad viņš uzņemsies par to atbildību, aģentūrai LETA uzsvēra partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Politiķis norādīja, ka apvienībai nav "galēji noraidoša" viedokļa jautājumā par Purgailes kandidatūru FKTK vadībā, vienlaikus gan papildinot, ka par savu skepsi politiskais spēks informējis jau iepriekš.

"Skepse par līdzšinējo pieredzi un kvalifikāciju ir vēl arvien atvērta. Līdz ar to, ja valdība Purgaili virzīs, tad droši vien aicināsim viņu vēlreiz uz sarunām," sacīja Pavļuts, piebilstot, ka līdz šim neskaidra palikusi "vesela virkne jautājumu".

Politiskā spēka ministriem gaidāmajā valdības sēdē jautājumā par Purgailes kandidatūru "nebūs sasietas rokas", skaidroja Pavļuts, norādot, ka, viņaprāt, valdībai šādā jautājumā būtu jārīkojas daudzmaz saskaņoti.

"Ja ministri nevar uzticēties Ministra prezidenta lēmumiem, tad tas ir bēdīgi. Ja Ministru prezidents uzstās uz to, ka Purgaile ir virzāma apstiprināšanai amatā pie paustajām bažām, tad viņš arī savā ziņā uzņemas atbildību par šo kandidatūru. Viss šis process ir bijis premjera pārraudzībā. Izteikšu minējumu, ka mūsu ministri varētu uzticēties Ministru prezidenta izvēlei," teica Pavļuts.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets otrdien, 8.oktobrī, plāno lemt par Purgailes virzīšanu FKTK priekšsēdētāja amatam.

Iepriekš, 1.oktobrī, Ministru kabinets uz nedēļu atlika lemšanu par viņas virzīšanu FKTK priekšsēdētāja amatam. Pret Purgailes izvirzīšanu FKTK vadītāja amatam iestājās partiju apvienības "Attīstībai/Par" ministri. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) sacīja, ka politiskais spēks nav guvis pārliecību, ka Purgailei būtu atbilstošas kompetences ieņemt FKTK vadītājas amatu. Uzklausot kolēģa teikto, bažas par Purgailes atbilstību amatam pauda arī nacionālās attīstības "Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ministri.

Vienlaikus partijas "KPV LV" Saeimas frakcija, visticamāk, pirmdien pieņems lēmumu par Purgailes kandidatūru FKTK vadītājas amatam.

Savukārt atbalstu Purgailei Ministru kabineta sēdē pauda "Jaunās Vienotības" un Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu