Latvijas futbolists Ontužāns: "Bayern" treneris teica, ka esmu atstājis labu iespaidu

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniels Ontužāns
Daniels Ontužāns Foto: Latvijas Futbola federācija

Daniels Ontužāns sezonas sākumā atstājis par sevi labu iespaidu, Latvijas izlases futbolistam atzinis Vācijas slavenā kluba Minhenes "Bayern" galvenais treneris Niko Kovāčs.

Latvijas futbola izlase turpina gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem - 10. oktobrī savā laukumā pret Poliju un 15. oktobrī izbraukumā pret Izraēlu.

Valstsvienības ierindā šoreiz ir 19 gadus vecais Ontužāns, kurš septembrī nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei, jo "Bayern" ieteica viņam vispirms atveseļoties. Viņš vasarā guva potītes traumu pārbaudes spēlē pret slaveno Anglijas klubu Londonas "Arsenal".

"Sezonas sākumā visi pulcējās kopā uz pirmās komandas treniņiem, gatavojās tūrei (ASV). Trenējos ar tādiem augstas klases spēlētājiem kā Levandovskis, Gnabrī un citi. Piedalījos treniņprocesā, un pēc tam komandas galvenais treneris [Niko Kovāčs] man teica, ka esmu atstājis uz viņu labu iespaidu un ka es došos ar komandu uz Ameriku. Biju ļoti priecīgs, jo man tā bija milzīga iespēja. Jebkuram jauniešu spēlētājam tā būtu," intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā citēts Ontužāns.

Latvijas futbolistam iespaidi par pašu spēli pret "Arsenal" bijuši tikai vislabākie.

"Pretī bija tādi spēlētāji kā Obamejangs. Es pret tādiem tikai video spēlēs biju spēlējis (smaida). Man tā bija lieliska spēle tādā ziņā, ka tribīnēs bija desmiti tūkstoši skatītāju, mediju uzmanība - tas viss man bija neierasti. Pati spēle arī neslikti padevās. Normāli nospēlēju, taču pirmā puslaika beigās guvu traumu. Ja tās nebūtu, varbūt vēl kaut ko vairāk izdarītu."

Pēc spēles Ontužānam bijusi saruna ar "Bayern" galveno treneri, kuram paticis Latvijas futbolista sniegums.

"Viņam patika sevišķi tas, ka spēlēju bez pietātes pret visiem tiem augstā līmeņa spēlētājiem. Teica, ka apliecināju savu gatavību iekļauties pieaugušo futbolā. Novēlēja man pēc iespējas ātrāk atveseļoties. Un solīja, ka sekos līdzi manām gaitām."

Uzbrūkošais pussargs klubā vairāk spēlē flangos, jo tādas norādes devis pašreizējais "Bayern" treneris.

"Pārsvarā spēlēju malās. Pēdējā gadā U-19 komandā dažkārt spēlēju arī kā desmitais numurs vidū. Pašreizējais "Bayern" treneris mani vairāk redz kā flanga spēlētāju. Kur es pats labāk jūtos? Man ir ātrums, bet es labāk jūtos apspēlēšanā viens pret vienu. Ar tehniku, ar driblu mēģinu apspēlēt pretinieku, izveidot bīstamas situācijas, spēlēt radoši - tās ir lietas, kas mani veido par tādu spēlētāju, kāds esmu."

Ontužāns atklāja, ka trauma varēja būt nopietnāka, taču, par laimi, operācija nav nepieciešama.

"Godīgi sakot, man pat nedaudz paveicās, ja tā var teikt. Ja es būtu sagriezis kāju vēl vairāk, nāktos operēt. No tā vienmēr gribas izvairīties. Kluba ārsts teica, ka mēģināsim sadziedēt kāju bez operācijas."

Ontužāns pagaidām trenējas ar "Bayern" dublieru komandu, taču pēc sportiskās formas atgūšanas viņš cer pievienoties Minhenes kluba pamatsastāvam. 

"Pagaidām gan tikai trenējos. Treneris solīja, ka pēc izlašu mačiem atgriezīšos sastāvā. Fizisko kondīciju esmu atguvis. Kad uzņemšu arī sportisko formu, domāju, atgriezīšos pamatkomandas treniņos. Tur parasti trenējas 24-25 un pāris uzaicināti jaunieši. Es gan vairs neskaitos jaunietis, bet spēlētājs ar profesionālo līgumu."

Pērn vasarā Ontužāns parakstīja trīs gadu līgumu ar "Bayern" komandu, kas 29 reizes kronēta par Vācijas čempioni un piecas reizes par Eiropas labāko klubu.

Savukārt jūnijā Ontužāns debitēja Latvijas izlasē, komandai piedzīvojot kaunpilnu zaudējumu ar 0:5 pret Slovēniju. Viņš gan nospēlēja tikai 12 minūtes, nākot laukumā uz maiņu otrajā puslaikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu