ASV demokrāti impīčmenta izmeklēšanā pieprasa Pentagona dokumentus (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kongresa demokrāti, turpinot impīčmenta izmeklēšanu, pirmdien Pentagonam un Baltā nama budžeta birojam pieprasījuši sniegt dokumentus, kas ir saistīti ar Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa lēmumu aizkavēt militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Trīs Pārstāvju palātas komiteju priekšsēdētāji vēlas saņemt informāciju par to, kā Tramps vērsis spiedienu pret Ukrainas kolēģi, lai iegūtu informāciju par bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu, kā arī palīdzības sasaistīšanu ar atsaucību šajā jomā.

Komiteju priekšsēdētāji pieprasījuši aizsardzības ministram Markam Esperam un Vadības un budžeta biroja pagaidu direktoram Raselam Voutam iesniegt dokumentus līdz 15.oktobrim.

Šie materiāli ir "nepieciešami, lai komitejas varētu izvērtēt iemeslus Baltā nama lēmumam aizkavēt būtiski svarīgo militāro palīdzību Ukrainai, ko Kongress bija piešķīris, lai tā varētu stāties pretī Krievijas agresijai", norādīja komiteju vadītāji.

Prasības nepildīšana tiks uzskatīta par "šķēršļu likšanu Pārstāvju palātas impīčmenta izmeklēšanas ceļā", brīdināja Izlūkošanas, Ārlietu un Uzraudzības komiteju vadītāji.

Demokrātu kontrolētās Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par Trampa politiskā pretinieka Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu