"Toro Rosso" Japānas "Grand Prix" treniņbraucienos dod iespēju Jamamoto

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toro Rosso komandas formula
Toro Rosso komandas formula Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formula (F-1) komanda "Toro Rosso" šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Japānas "Grand Prix" treniņbraucienos nolēmusi dot iespēju vietējam braucējam Naoki Jamamoto.

31 gadu vecais Jamamoto piedalīsies piektdienas treniņbraucienu sesijās, bet sestdien kvalifikācijā viņu vietā atgriezīsies francūzis Pjērs Gaslī.

"Braukt F-1 ir bijis mans sapnis jau kopš bērnības, tāpēc esmu ļoti priecīgs par doto iespēju gaidāmajā nedēļas nogalē," teica Jamamoto. "Šo pieredzi vēl īpašāku padarīs "Suzuka" trase, kura ikvienam Japānas pilotam ir ļoti nozīmīga. Braukt savu skatītāju priekš būs kas neaprakstāms."

Jamamoto ir Japānas čempions "Super Formula" un "GT series" sacensībās. Sportistu atbalsta kompānija "Honda", kurai pieder Japānā esošā trase.

Tikmēr "Toro Rosso" sadarbības komanda "Red Bull" sezonas vidū pie sevis pasauca Aleksandru Albonu, kurš nākamsezon, visticamāk, paliks šajā pašā vienībā, braucot kopā ar Maksu Verstapenu. Savukārt "Toro Rosso" komandu pārstāvēs Daniils Kvjats, bet otrs pilots vēl nav zināms.

Pirmie treniņu braucieni Japānas "Grand Prix" paredzēti piektdien, bet sestdien sportisti pirms kvalifikācijas sākuma aizvadīs vēl pēdējo treniņsesiju. Lielās balvas izcīņa paredzēta svētdien.

Lūiss Hamiltons šīs sezonas 16 posmos iekrājis 322 punktus, kamēr Valteri Botasam ir 249 punkti. Trešais ar 215 punktiem ir Šarls Leklērs, bet 212 punkti ir Verstapenam. Labāko piecinieku noslēdz Sebastjans Fetels, kuram ir 194 punkti.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 11 no 16 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet iepriekšējā posmā Singapūrā panākumu svinēja Fetels.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu