Latvijas pārstāvji Bao Bun Latvia gūst godalgas Eiropas street food sacensībās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

No 28. līdz 29. septembrim Zviedrijā, Malmē norisinājās European Street Food Awards 2019 fināla sacensības, kas pulcēja labākos street food ēdinātājus no 14 Eiropas valstīm. European Street Food Awards (ESFA) ir Eiropas līmeņa sacensības, kuru laikā atzītākie street food ēdinātāji no dažādām Eiropas valstīm sacenšas par labākā street food ēdinātāja un ēdiena titulu dažādās kategorijās.

Latvijā šogad pirmo reizi tika aizvadītas valsts mēroga street food sacensības, lai noskaidrotu finālistu, kas dosies pārstāvēt valsti Eiropas finālā. Latvijas posmu uzvarēja un uz Malmi devās BAOBUN LATVIA ar bao maizīti - tvaicētu sāļo maizīti, kas cēlusies Taivānā. BAOBUN LATVIA lepojas ar pašu gatavotām sastāvdaļām, sākot ar maizītēm un beidzot ar katru mērci un marinējumu. Un arī Eiropā novērtējums tika gūts – piedaloties divās kategorijās, pēc žūrijas vērtējuma tika iegūts pirmās vietas apbalvojums vienā no kategorijām – “Best Sandwich”. Žūrijas locekļu sastāvu veidoja tādi restorānu industrijā atpazīstami cilvēki kā Titti Qvarnström – pirmā sieviete Skandināvijā, kas ieguvusi Michelin zvaigzni, Karin Ericson – viena no vadošajām Skandināvijas ēdienu žurnālistēm un blogerēm, Daniel Berlin – šefpavārs no Malmes, kas ieguvis divas Michelin zvaigznes un Richard Johnson – European Street Food Awards dibinātājs.

Foto: publicitātes

Kategorijā “Best Sandwich” pirmo reizi sacensību vēsturē tika paziņoti divi uzvarētāji, no kuriem vieni bija BAOBUN LATVIA, bet otri - Irvin’s BBQ no Zviedrijas. Kategorijā “Best Burger” uzvaras laurus plūca Famous Burger’s no Somijas. Par kategorijas “Best Main Dish” uzvarētāju tika paziņots DHABA Kitchen no Dānijas, kategorijas “Best Snack” - Homeboys no Lielbritānijas, kategorijas “Best Vegetarian Dish” - 11er Genuss-Bus no Austrijas un “Best Dessert” - Gettergod Gelato ToGo no Zviedrijas. Skatītāju simpātiju balvu ieguva Thrilla in Manila no Dānijas. Taču galveno balvu un čempionu titulu izcīnīja Homeboys no Lielbritānijas.

Foto: publicitātes

Visa BAOBUN LATVIA komanda saka lielu paldies Tallink Latvija par atbalstu, ir veiksmīgi atgriezusies mājās, priecīga par sasniegto un gatava tālākiem izaicinājumiem un ceļojumiem. Kā saka komandas līderis Imants Cimdiņš - šis ir tikai sākums!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu