Robežsardzes helikopteru remontiem un iekšlietu resora informācijas aprites drošības uzlabošanai piešķir miljonu eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valdība atbalstīja 1 028 628 eiro piešķiršanu robežsardzes helikopteru remontiem un iekšlietu resora informācijas aprites drošības uzlabošanai.

Valdība no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nolēma piešķirt Valsts robežsardzei 329 435 eiro esošo helikopteru uzturēšanai un dzinēju kapitālajam remontam. Iekšlietu ministrija norāda, ka robežsardzes rīcībā ir četri helikopteri - divi gaisa kuģi ir ražoti pirms 12 gadiem, bet divi - attiecīgi pirms 39 gadiem un pirms 45 gadiem.

Helikopteriem ir nepieciešams dzinēju kapitālais remonts, un helikopteru turpmākai ekspluatācijai nepieciešams tos nodrošināt ar rezerves daļām un speciālo tehnisko aprīkojumu.

Savukārt Iekšlietu ministrijas Informācijas centram paredzēti 699 193 eiro iekšlietu resora informācijas aprites drošības uzlabošanai. Lai mazinātu informācijas noplūdes riskus, ir jāveic būtiski uzlabojumi Iekšlietu ministrijas datu pārraides tīkla infrastruktūrā, gan nomainot novecojušās tīkla iekārtas, gan uzstādot papildu tīkla drošības iekārtas, gan ieviešot vairākas centralizēti vadāmas datortehnikas un programmatūras pārvaldības sistēmas, skaidro ministrijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu