Sākusies Rudens Rīgas restorānu nedēļa

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

No 7. līdz 13. oktobrim Rīgā notiek Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Tā ir jau sešpadsmitā Live Rīga organizētā Restorānu nedēļa, kurā šoreiz pieteikušies 40 Rīgas restorāni. Restorānu sagatavotās ēdienkartes apskatāmas portālā www.LiveRiga.com.

Kā ierasts, Rīgas restorānu nedēļa, ir domāta ne vien izsmalcinātiem gardēžiem, bet ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim. Šefpavāri, turpinot tradīcijas, ēdienkartēs iekļāvuši rudens veltes, kas īpaši akcentēs šās sezonas bagātību un krāsas.

Kā ierasts, Rīgas Restorānu nedēļā piedalās vairāki desmiti labāko pilsētas restorānu ar īpaši izstrādātu ēdienkarti, kuras pamatā vismaz pusei jābūt Latvijā audzētiem vai ražotiem produktiem. Tāpat ir padomāts par apmeklētājiem ar ēdienu ierobežojumiem.

Šefpavāri priecēs ar tādiem ēdieniem kā kūpināts baklažāns ar pelēko zirņu humusu, cidonijām un sēņu buljona mērci, uz oglēm cepts asaris ar kaņepju sviestu, pasniedz ar marinētu rudens sakņu salātiem, kūpināta sama fileja, cidoniju biezenis, marinētas cidonijas, diļļu emulsija, ogu marmelādes ar lazdu riekstu biskvītu un skuju saldējumu u.c.

Restorānu nedēļas ir lieliska iespēja ieturēt pilnvērtīgu trīs kārtu maltīti ar uzkodu, pamatēdienu un desertu par divām fiksētām un ievērojami samazinātām cenā – 15 vai 20 eiro.

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: AC Lounge, Amber, Annas dārzs, Astor, Atelpa, Avalon, B-Bārs restorāns, Bon vivant, C.U.T., Čarlstons, Čemodāns, Duvel’s Pub, Elements, Equus, Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns, Hercogs Ķīpsala, Hercogs Mežaparks, Laivu centrs, Mielotava, Mio, Moltto Grill&Wine, Muzeja restorāns, Osta, OZO restorāns, Piramīda, Sokrāts, Steiku Haoss un Tinto.

Savukārt, kategorijā par 20 eiro piedalās 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Bibliotēka No.1 Restorāns, Dome, Entresol, Garage, Gutenbergs terase, Kaļķu vārti, Kolonāde. Mūsu stāsti.., MUUSU, Restorāns 3 un Stage 22.

Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Rudens Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB). Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu