Rīgas dome par patvaļīgi nocirstiem kokiem dzīvokļu īpašnieku biedrībai liek samaksāt 313 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija dzīvokļu īpašnieku biedrībai "Kristaps 23" par patvaļīgi nocirstiem kokiem liks samaksāt zaudējumus 313 eiro apmērā, informēja pašvaldībā.

Biedrībai būs jāsamaksā zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu, jo Kristapa ielā 23 patvaļīgi nocirstas divas robīnijas, kuru stumbru diametrs bija 22 un 33 centimetri.

Kā norāda domē, izmeklējot konkrēto gadījumu, tika secināts, ka dzīvokļu īpašnieku biedrībai 2013.gadā tika atteikta robīniju nociršana, taču šā gada augustā Rīgas Pašvaldības policija informēja Rīgas pilsētas būvvaldi, ka vienam kokam nozāģēts atzars.

Teritoriju apskatījusi apstādījumu inspektore, kura konstatēja, ka tobrīd jau divi koki ir nozāģēti.

"Gribu uzsvērt, ka visiem kokiem pilsētā ir sabiedriska vērtība un par to uzturēšanu un aizsardzību ir atbildīgs zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs. Tāpat aicinu arī kokkopjus-arboristus pirms jebkādu zāģēšanas darbu veikšanas pārliecināties, vai darbu pasūtītājs ir saņēmis nepieciešamās atļaujas," izteicies Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Neatkarīgi no tā, vai ir konstatējama vainīgā persona, zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu biedrības pārstāvjiem būs jāmaksā jebkurā gadījumā, norāda vietvarā.

"Atbilstoši Civillikumam tieši īpašuma īpašniekam ir pilnīgas varas tiesības pār lietu, līdz ar to viņam arī jāuzņemas atbildība par notiekošo viņa īpašumā, tai skaitā par to, ja kāds nocirtis uz viņa zemes augošu koku," pauž domē. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu