Ja Latvijas Radio nesaņems pieprasīto finansējumu darbinieku algām, tiks lemts par protesta akciju sākšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Radio darbinieki lems par protesta akciju sākšanu, ja Saeima 2020.gada budžetā neiekļaus nepieciešamos 989 381 eiro radio darbinieku algas palielināšanai, lai izlīdzinātu slodzes, aģentūru LETA pēc Latvijas Radio darbinieku kopsapulces informēja Latvijas Radio Arodbiedrības valdes pārstāve Ilga Auguste.

Tāpat Latvijas Radio kopsapulcē darbinieki vienbalsīgi lēma - ja 2020.gada budžeta projektā, kas iesniegts Saeimā, nav paredzēts Latvijas Radio prasītais budžeta palielinājums algu palielināšanai, tad tiek noteikts datums streika procedūras sākšanai, viņa norādīja.

Vienlaikus, pēc Augustes teiktā, kopsapulcē vienojās, ka nepieciešams turpināt pieprasīt Saeimas politiķiem nodrošināt finansējuma piešķīrumu kā kompensāciju Latvijas Radio iziešanai no reklāmas tirgus: 2020.gadā - 1,787 miljonu eiro apmērā, bet 2021.gadā - 3,575 miljonu eiro apmērā.  

LETA jau ziņoja, ka, neskatoties uz to, ka septembrī valdība apstiprināja 6,3 miljonu eiro piešķīrumu elektroniskajiem medijiem, aizvien nav skaidrības par iespēju prasītā apmērā celt Latvijas Radio darbinieku atalgojumu. 

Izskatot budžeta projektu 2020.-2022.gadam, Ministru kabinets atbalstījis vairākas elektronisko mediju nozarei būtiskas prioritātes, kas paredz palielinājumu 6 339 634 eiro apmērā, iepriekš aģentūru LETA informēja Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere skaidroja, ka notikusi politiska izšķiršanās par sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus, kompensējot to ar 5,5 miljonu eiro piešķīrumu Latvijas Radio un Latvijas Televīzijai.

Jautāta, vai atbalstītajos papildu līdzekļos ietverta arī iepriekš prasītā summa Latvijas Radio darbinieku atalgojuma celšanai, Ķezbere skaidroja, ka atalgojumam varēšot tērēt naudu, kas paredzēta kā kompensācija sabiedrisko mediju iziešanai no reklāmas tirgus. Neesot gan skaidrs, cik lielu daļu minētās summas šim mērķim varēs tērēt, jo kompensācijas līdzekļus būšot atļauts izmantot arī radio infrastruktūras uzlabošanas vajadzībām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu