Lietuvas Apelāciju tiesa mīkstina sodu diviem par spiegošanu Krievijas labā notiesātiem karavīriem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lietuvas Apelāciju tiesa otrdien samazinājusi sodu diviem bijušajiem karavīriem, kas atzīti par vainīgiem spiegošanā Krievijas labā.

Šauļu apgabaltiesa iepriekš piesprieda četru gadu un deviņu mēnešu cietumsodu gan Jurijam Mironovam, gan Kazimieram Rupšim, bet Apelāciju tiesa sodu samazināja līdz četriem gadiem cietumā Mironovam un četriem gadiem un sešiem mēnešiem Rupšim.

Apelāciju tiesas tiesnesis Justs Numavičs sacīja, ka sods samazināts pēc tam, kad tiesa anulēja daļu apgabaltiesas sprieduma, ka apsūdzētie darbojušies organizētā grupā.

Tiesa "anulēja organizētās grupas raksturojumu, nolemjot, ka ārvalstu izlūkošanas organizācija tāpat ir organizēta", ziņu aģentūrai BNS teica prokurors Reds Savicks.

Viņš norādīja, ka Rupšis bija galvenais spiegs, bet Mironovs tika atzīts par viņa palīgu spiegošanā.

Abi apsūdzētie lietas izskatīšanas sākumā atzina savu vainu.

Lietas materiāli liecina, ka no 2014.gada rudens spiegošanas darbības Aviācijas bāzē ietvēra oficiālu dokumentu, telpu un lidlauka plānojumu, komandieru rīkojumu un lēmumu fotografēšanu, kā arī citu publiski nepieejamu datus, ka nav noslepenoti, iegūšanu ārvalstu izlūkošanas aģentūras interesēs.

Slepenas tikšanās ar Krievijas izlūkošanas amatpersonām notikušas Krievijā un citās ārvalstīs, un darbības ietvēra dažādus sazvērestības pasākumus.

Abus apsūdzētos aizturēja 2017.gada 11.decembrī pēc tam, kad tiesībsargājošās institūcijas saņēma informāciju no Lietuvas izlūkošanas institūcijām par informācijas nodošanu ārvalstu izlūkošanas iestādei un iespējamu spiegošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu