Latviju oficiālā vizītē apmeklēs Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs Andreass Norlēns
Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs Andreass Norlēns Foto: Reuters/ScanPix

No šodienas līdz 12.oktobrim oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs Andreass Norlēns, informēja Saeimas Preses dienestā.

Norlēns tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (VL-TB/LNNK), kā arī Saeimas priekšsēdētājas biedri Dagmāru Beitneri-Le Gallu (JKP) un Saeimas deputātiem, kuri darbojas grupā sadarbības veicināšanai ar Zviedrijas parlamentu.

Plānots, ka Norlēns 10.oktobrī Saeimas sēdē uzrunās deputātus no parlamenta tribīnes.

Viesojoties Latvijā, Norlēns tiksies arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), aizsardzības ministru Arti Pabriku (AP) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Tāpat Norlēnam plānotas tikšanās ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu, kā arī Stokholmas Ekonomikas augstskolas Rīgā rektoru Andersu Pālzovu un augstskolas studentiem.

Zviedrijas parlamenta priekšsēdētājs piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju, kā arī uzrunās klātesošos Rīgas konferencē, kas 11. un 12.oktobrī norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Saistībā ar Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāja Andreasa Norlena oficiālo vizīti Latvijā tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana vairākās Rīgas ielās.

No šodienas plkst.17 līdz 12.oktobra plkst.14 tiks aizliegts apstāties un stāvēt Jēkaba ielā, pie ēkas Jēkaba ielā 24, bet 10.oktobrī no plkst.7 līdz 14 - Aspazijas bulvāra kreisajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Teātra ielu un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra labajā pusē, 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas virzienā uz Smilšu ielu.

Tāpat arī 10.oktobrī no plkst.12 līdz 16.30 tiks liegts apstāties un stāvēt Brīvības bulvāra labajā pusē, posmā no Baumaņa skvēra līdz Elizabetes ielai.

Tostarp nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība pie ēkas Jēkaba ielā 24, Aspazijas bulvārī un Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī pie Brīvības pieminekļa un Brīvības laukumā, kā arī pie ēkām Krišjāņa Valdemāra ielā 3, Elizabetes ielā 83/85, Jēkaba ielā 11, Raiņa bulvārī 7, Kalnciema ielā 11b, Skārņu ielā 6, Brīvības bulvārī 36, Andreja Pumpura ielā 8, Krišjāņa Valdemāra ielā 10/12 un Strēlnieku ielā 4a.

Šie ierobežojumi neattieksies uz operatīvo transportu, diplomātiskā korpusa transportlīdzekļiem un Valsts drošības dienesta transportlīdzekļiem.

Sabiedriskā transporta satiksme un gājēju kustība pie delegācijas pārstāvju apmeklējamiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu