"Jaunā Vienotība" uz Latvijas Bankas prezidenta amatu nevirzīšot nevienu kandidātu, pauž Kariņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Premjers Krišjānis Kariņš
Premjers Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Paredzams, ka "Jaunā Vienotība" (JV) pati uz Latvijas Bankas prezidenta amatu nevienu kandidātu nevirzīs, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lai gan viņam pašam jau esot prātā vismaz trīs cilvēki, kuri būtu atbilstoši augstajam amatam, politiķis uzskata, ka grūtāk būs nevis atrast kandidātus, bet gan vienoties par vienu konkrētu pretendentu.

"Es domāju, ka mūsu partija nevirzīs nevienu kandidātu. Es domāju, ka šajā procesā mana loma būtu vairāk palīdzēt vienoties par vienu no kandidātiem," norādīja premjers.

Viņš prognozēja, ka valdošajai koalīcijai izdosies panākt vienošanos par vienu pretendentu uz Latvijas Bankas prezidenta amatu.

Kā ziņots, līdz šim koalīcijas partneri vēl nav pārrunājuši iespējamos kandidātus Latvijas Bankas prezidenta amatam, bet par to tiks runāts, tiklīdz būs pieņemts 2020.gada budžets, otrdien sacīja premjers.

Tikmēr neformāli partijas jau sākušas apspriest pretendentus Latvijas Bankas prezidenta amatam, kurā Ilmāra Rimšēviča pilnvaras beigsies šā gada 21.decembrī, tomēr pagaidām partijām ir vēlme to nedarīt publiski.

Latvijas Bankas prezidenta kandidātus var izvirzīt desmit Saeimas deputāti. Opozīcijā esošās "Saskaņas" frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs prognozējis, ka ne Saeima, ne koalīcija nespēs vienoties par kopīgu kandidātu, paredzot, ka lielākās izredzes ieņemt amatu esot Eiropas Parlamenta deputātam Robertam Zīlem (VL-TB/LNNK) vai Latvijas Bankas padomes loceklim Mārtiņam Kazākam.

Tāpat pretendentu lokā tiek minēts, piemēram, bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdis Uldis Cērps, kurš darba gaitas turpināja finanšu institūcijās ārpus valsts, Pasaules Bankas vecākais finanšu sektora speciālists Kārlis Bauze, kurš iepriekš bija Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu