Mirandas pils vairs neeksistē, taču to varam aplūkot fotogrāfijās un senlaicīgās pastkartēs. Vēl pirms dažiem gadiem šī spocīgā celtne bija pamestu ēku un spoku mednieku iekārota vieta. Neparastā ēka savulaik uz mata līdzinājusies cēlajai "Disney" multfilmas "Pelnrušķīte" pilij, tomēr, atstāta likteņa varā, nams satrūdējis tiktāl, ka nekas cits neatlika kā arhitektūras mākslasdarbu demontēt.  

Vēl samērā nesen pelēkā akmens pils bija noaugusi ar vīteņaugiem un pelējuma sēnēm, taču tas netraucēja dažus dēkaiņus doties pastaigā pa pamestās pils gaiteņiem. Pils bija celta Namīras provincē Beļģijā.

Mirandas pils ir celta 1866. gadā un tās autors bija britu ainavu arhitekts Edvards Milners. Ēka tapa pēc vietējā grāfa pasūtījuma - augstmanis esot izdzīts no 7. gadsimtā celtās Vēves pils, tādēļ tas nolēmis uzcelt pats savu mājokli. Grāfs īpaši pieprasīja, lai pils būtu būvēta neogotikas stilā un no akmens, tādējādi imitējot viduslaiku pili. Greznās pils celtniecība pilnībā noslēdzās 1907. gadā, kad tika uzstādīts torņa pulkstenis, bet pils iemītniekiem jau bija nomainījušās paaudzes.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp