Levits pauž cerību, ka Saeima atbalstīs Purgaili FKTK vadītājas amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš/VPK

Cerams, Saeima atbalstīs AS "Citadele banka" līdzšinējo valdes locekli Santu Purgaili Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas amatā, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Pēc prezidenta teiktā, viņš ar premjeru pārrunājis FKTK vadītāja kandidāta izvēles procedūru un tālāko virzīšanu apstiprināšanai amatā.

"FKTK vadītāja amata atlases procedūra bija izstrādāta. Cerams, Saeima apstiprinās profesionāli izvēlētajā procedūrā atrasto kandidāti," atzina Levits.

Savukārt Kariņš norādīja, ka valdība vakar vienbalsīgi lēma par atbalstu Purgailes kandidatūras virzīšanai uz Saeimu. Arī premjers pauda cerību, ka Purgaile gūs atbalstu Saeimā, lai ieņemtu FKTK vadītājas amatu.

Vienlaikus Kariņš atzina, ka Latvijā patlaban norit process, lai uzlabotu Latvijas banku uzraudzību, lai "ekonomikas mugurkauls" būtu pēc iespējas stabilāks un prognozējams, kā arī uzņēmējdarbību vecinošs. Un šajā procesā svarīgs elements ir FKTK vadītājs.

Ministru prezidents arī uzsvēra, ka lai arī banku sektorā ir daudz izaicinājumu, būtu nepieciešams panākt, ka bankas sadarbojas ar uzņēmējiem un tos kreditē.

"Protams, svarīgi lai nauda, kas ienāk bankās, būtu tīra. Tomēr to var panākt, nevis atsakoties no jebkurām transakcijām, bet ieviešot risku pārvaldības mehānismus. Svarīgi lai FKTK un bankas sadarboties un atjaunotu tās transakcijas, kas ir svarīgas mūsu valsts ekonomikai," teica Kariņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu