Zelenska vizīte Latvijā: ko Ukrainas prezidents pārrunās ar Levitu? (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: AFP/SCANPIX

Nākamnedēļ gaidāmās Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizītes laikā Latvijā Valsts prezidents Egils Levits cer ar kolēģi pārrunāt Ukrainas iekšpolitikas un ārpolitikas jautājumus, trešdien žurnālistiem sacīja Levits.

Plānots, ka Zelenskis vizītē Latvijā ieradīsies nākamās nedēļas vidū.

Levits sacīja, ka viņš ar Ukrainas prezidentu plāno pārrunāt Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības, kuras, pēc Valsts prezidenta domām, ir vērtējamas kā labas gan tirdzniecības, gan politiskās sadarbības jomās. 

"Ar Ukrainas prezidentu es labprāt pārrunāšu viņa redzējumu par iekšpolitiku un ārpolitiku, kādas reformas prezidents iecerējis. Mēs varēsim viens otru tuvāk informēt par mūsu nostāju dažādos jautājumos," piebilda Valsts prezidents.

Pēc Levita teiktā, ekonomikas jomā Latviju un Ukrainu vieno pēdējos gados aktualizētā tā dēvētā triju jūru - Baltijas, Melnās un Adrijas jūru - iniciatīva, kuras ietvaros šo reģionu valstis kopīgi attīsta infrastruktūras projektus, lai veicinātu šo Eiropas reģionu ekonomiku.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka Ukraina ir Latvijai labs un ciešs sabiedrotais. Premjers cer ar Zelenski pārrunāt to, kā šīs attiecības un sadarbību nākotnē pastiprināt.

Levits piebilda, ka Latvija konsekventi aizstāv Ukrainas teritoriālo integritāti.

"ANO ģenerālajā asamblejā pieminēju to, ka Latvija neakceptē Ukrainas teritoriālās integritātes aizskārumu, un aicināju to atbalstīt arī citas valstis. Tam ir jāizskan starptautiski, lai ilgstoši noturētu aneksijas neatzīšanas politiku. Mēs latvieši ļoti labi saprotam, ko tas nozīmē, jo mūsu gadījumā šāda Rietumvalstu politika ilga 50 gadus līdz Baltijas valstis atguva neatkarību. Patlaban tas ir svarīgi arī Ukrainai," uzsvēra Valsts prezidents.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu