"airBaltic" nākamvasar sāks lidojumus uz četriem jauniem galamērķiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" nākamā gada vasaras sezonā sāks lidojumus jaunos maršrutos no Rīgas uz Mančestru (Apvienotā Karaliste), Erevānu (Armēnija), kā arī Bergenu un Tronheimu (Norvēģija), aģentūru LETA informēja aviokompānijā.

"Ieviešot vairākus jaunus galamērķus, nākamajā vasaras sezonā "airBaltic" veiks līdz pat 100 regulārajiem lidojumiem dienā," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Lidojumus no Rīgas uz Mančestru "airBaltic" sāks 2020.gada 29.martā un tiks veikti četras reizes nedēļā.

Lidojumi uz Bergenu un Tronheimu sāksies attiecīgi 31.martā un 1.aprīlī un tiks veikti trīs reizes nedēļā, bet lidojumi uz Erevānu - 3.maijā un tiks veikti divas reizes nedēļā.

Tāpat 2020.gada 1.maijā "airBaltic" divas reizes nedēļā sāks lidojumus no Tallinas uz Nicu. Tas būs "airBaltic" 14. galamērķis, kas tiek piedāvāts no Igaunijas galvaspilsētas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. "airBaltic" 2018.gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās bija 75%.

"airBaltic" peļņa pagājušajā gadā pieauga par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi palielinājās par 18% un bija 408,7 miljonu eiro apmērā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu