Tiesa Lietuvas dzelzceļa uzņēmumam "LG Cargo" liek atcelt 30 miljonu eiro vērtu vagonu iepirkumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānijas "Lietuvos geležinkeliai" kravu pārvadājumu meitasuzņēmumam "LG Cargo" ir jāatceļ vairāk nekā 30 miljonu eiro vērtais vagonu iepirkums, nolēmusi tiesa Lietuvā.

Kompānijas pārstāvji paziņoja, ka spriedums visticamāk tiks pārsūdzēts.

Viļņas apgabaltiesa apmierinājusi Igaunijas dzelzceļa pakalpojumu kompānijas "Skinest Baltija" prasību uzskatīt par nelikumīgu "LG Cargo" rīcību, izsludinot slēgtu iepirkuma konkursu.

Tiesa norādīja uz to, ka konkursa izsludināšanas brīdī "LG Cargo" bija kompānija, kuras mērķis ir apmierināt sabiedrības intereses, tādēļ tai vajadzēja izsludināt publisku iepirkuma konkursu. Tiesa secināja, ka daļas "LG Cargo" darbības mērķis ir apmierināt sabiedrības intereses, tādēļ tā ir jāuzskata par līgumslēdzēju institūciju.

Lietuvas Publisko iepirkumu birojs jūnijā paziņoja, ka "LG Cargo", kā arī citi "Lietuvos geležinkeliai" meitasuzņēmumi "Geležinkeliu tiesimo centras" (GTC) un "Vilniaus lokomotyvo remonto depas" (VLRD) ir jāuzskata par līgumslēdzējām institūcijām un to iepirkumu konkursi jāizsludina atbilstošu Publisko iepirkumu likumam. "Lietuvos geležinkeliai" uzstāj, ka tas pasliktinās meitasuzņēmumu konkurences apstākļus, un ir apstrīdējusi biroja lēmumu tiesā, kuras spriedums gaidāms šomēnes.

Viļņas apgabaltiesa jūlijā uz laiku apturēja vagonu iepirkumu. Tiesa apturēja arī citu VLRD iepirkumu, par kuru spriedums gaidāms nākamnedēļ.

"LG Cargo" aprīlī paziņoja, ka plāno līdz 2030.gadam modernizēt vagonu parku. Pirmajā posmā līdz 2020.gadam plānota vairāk nekā 900 dažāda veida vagonu iegāde.

Pašlaik "LG Cargo" parkā ir gandrīz 8000 dažāda veida vagonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu