Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Piecas lietas, kuras tev nevajadzēja darīt pēc mīlēšanās... (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

Kā izrādās, brīdī, kad mīlēšanās laikā tev šķiet, ka jūties visrelaksētāk, baudi brīdi pēc sasniegta orgasma, - tava intīmā veselība ir visneaizsargātākā pret dažādām infekcijām. 

«Seksa laikā maksts vide ir mitra, savā ziņā ieeļļota, tāpēc arī iekšējie audi reaģē atšķirīgi pret jebkādiem ārējiem kairinājumiem. Piemēram, šajā brīdī sievietes intīmajai veselībai ir liels inficēšanās risks, tāpēc būtiski zināt, kā šo risku samazināt,» "Womans health" stāsta ginekoloģe Leslija Peidža.

Ginekologi iesaka pēc mīlēšanās uzreiz neveikt šādas darbības - tā samazināsim inficēšanās risku maksts vidē.

Pēc seksa uz dāmu istabu!

Seksa laikā pastāv risks, ka baktērijas urīnpūslī var iekļūt caur urīnizvadkanālu. «Tas var izraisīt dažādas urīnpūšļa infekcijas. Tāpēc mēģiniet uzreiz pēc seksa doties uz tualeti. Vai arī iztukšojiet urīnpūsli laikus - pirms seksa,» stāsta ginekoloģe Lesija Peidža.

Otra lieta - pareiza urīna pilīšu noslaucīšana pēc tualetes apmeklējuma. Dari to virzienā no priekšpuses uz aizmuguri, lai nepieļautu jebkādu infekcijas ierīvēšanu makstī, kura pēc seksa ir īpaši jutīga.

Tabu ziepēm!

Daudzas pēc seksa izjūt lielu vēlmi nomazgāties un darīt to ar smaržīgām ziepēm. Bet, kā saka ginekologi, tas nav nepieciešams. Pietiks ar tīru ūdens strūklu.

Atceries, maksts pēc seksa nereti ir nedaudz samocīta, iespējams, pietūkusi, tāpēc nekairini to papildus ar ziepēm, kas var izraisīt maksts sausumu.

«Maksts ir paštīrošs orgāns un, ja to tomēr vēlies apmazgāt pati, dari to ļoti maigi un saudzīgi,» atgādina Peidža.

Neaizmiedz seksīgajā apakšveļā

Visbiežāk seksa rotaļām izvēlamies seksīgu apakšveļu, kura visbiežāk ir mežģīnes u.c. sintētisks materiāls. Tad lūk, pēc seksa izvairies to paturēt mugurā, jo sintētiskas šķiedras aiztur mitrumu un tā vari iedzīvoties infekcijā. Makstij ir jāelpo, īpaši pēc dzimumakta, kad maksts vide ir īpaši mitra.

Neturpiniet apskauties siltā vannā

Kas gan varētu šķist seksīgāk kā pēc kaislīgas mīlēšanās abiem kopā atslābināties siltā putu vannā? Ginekologi uzsver - tā nav laba ideja!

Pirmkārt, pastāv lielāka iespēja sakairinātajā maksts vidē uzņemt svešas baktērijas, un, otrkārt, ūdens nomazgā un līdz ar to spēj samazināt maksts vides dabisko aizsargkārtiņu, kas pasargātu sievišķīgo vietiņu no nevēlamām infekcijām.

Neizmanto mitrās salvetes

Īpaši, ja esi jutīga pret dažādām smaržvielām, glicerīnu, spirtu u.c, jo mitrajās salvetēs visbiežāk šīs vielas ir sastopamas. Ja nevēlies iedzīvoties niezē, apsārtumā un pietūkumā, neizmanto mitrās salvetes, neiepazīstoties ar to sastāvu. Ginekologi labāk iesaka lietot siltu un tīru ūdeni.

Lai patīkama un veselīga mīlēšanās!

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu