Otro gadu pēc kārtas jelgavniekiem uzvara lielākajā ASV smilšu skulptūru čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Īle un Maija Puncule izcīna uzvaru vienā no pasaulē prestižākajiem smilšu skulptūru čempionātiem ASV
Kārlis Īle un Maija Puncule izcīna uzvaru vienā no pasaulē prestižākajiem smilšu skulptūru čempionātiem ASV Foto: publicitātes

Jelgavas zelta tēlnieku komanda Kārlis Īle un Maija Puncule izcīna uzvaru vienā no pasaulē prestižākajiem smilšu skulptūru čempionātiem ASV. Šogad mākslinieki festivālā pirmoreiz startēja komandu kategorijā ar skulptūru “Asni”. Žūrija atzinīgi novērtēja gan mākslinieku tehniskās spējas, oriģinālo idejas pasniegšanu, gan apjomīgo skulptūras risinājumu.

Jau 46. gadu Virdžīnijasbīčā notiek prestižais Neptūna pludmales festivāls, kas ir senākais un lielākai Starptautiskais smilšu skulptūru čempionāts ASV. Konkurss ik gadu apvieno 32 talantīgākos un veiklākos smilšu tēlniekus no visas pasaules.

Apvienojoties kā komanda Kārlis Īle un Maija Puncule zem “Jelgavas karoga” guvuši starptautiskus panākumus smilšu, ledus un sniega skulptūru festivālos un čempionātos – Kanādā, Ķīnā, Japānā, Šveicē, Vācijā, Krievijā, Latvijā un citur.

Mākslinieki skulptūru ar nosaukumu "Asni" šoreiz izvēlējās veidot ar sirreālistisku ievirzi. 22 tonnās smilšu filozofiski apspēlējot ideju, ka vismaigākie asni ir visstiprākie.

Iedvesma skulptūrai smelta no pavasara maigajiem dzinumiem, kas tiecoties uz augšu, spēj izlauzties caur biezu zemes kārtu, akmeņiem un pat asfaltu. Žūrijas īpašu ievērību izpelnījās smalki niansētā virsmas apstrāde, kas jutekliski atspoguļo ziedlapu maigo trauslumu un saplaisājušas zemes raupjumu.

Kārlis Īle un Maija Puncule "Asni"
Kārlis Īle un Maija Puncule "Asni" Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu