Antisemītiskais uzbrukums Vācijā ticis straumēts tiešraidē (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SEBASTIAN WILLNOW / AFP

Antisemītiskais uzbrukums Vācijas austrumu pilsētā Hallē, kurā trešdien tika nogalināti divi cilvēki un nopietni ievainoti vēl divi, ir ticis straumēts tiešraidē 35 minūtes un to redzējuši apmēram 2200 cilvēku.

Uzbrukuma rīkotājs ievietoja tā videoierakstu tiešraides straumēšanas spēļu platformā "Twitch", kura pieder ASV kompānijai "Amazon", atzina šis uzņēmums.

Pie sinagogas un turku restorāna notikušās apšaudes videoierakstā bija ietverts "manifests" ar rasistisku un antisemītisku komentāru.

""Twitch" ir nulles iecietības politika pret naidīgu rīcību, un jebkāds vardarbības akts tiek uztverts ļoti nopietni," paziņoja "Twitch" preses sekretāre.

Foto: SEBASTIAN WILLNOW / AFP

"Mēs steidzami rīkojāmies, lai dzēstu šo saturu, un vienmēr apturēsim jebkurus kontus, kas būs publicējuši vai pārpublicējuši šī pretīgā [vardarbības] akta saturu."

"Twitch" tviterī atzina, ka uzbrukums ticis straumēts 35 minūtes un to redzējuši ap 2200 cilvēku, tai skaitā pieci tieši šī uzbrukuma laikā, pirms šis video tika dzēsts.

"Twitch" paziņoja, ka uzbrucēja izmantotais konts izveidots pirms apmēram diviem mēnešiem, bet pirms uzbrukuma tikai vienreiz ticis izmantots straumēšanas mēģinājumam.

Jau ziņots, ka martā Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā notikušais uzbrukums mošejai ar cilvēku upuriem tika tiešraidē straumēts sociālajā tīklā "Facebook". Šis fakts pamudināja valstu valdības izdarīt spiedienu uz sociālajiem tīkliem, lai novērstu vardarbības aktu demonstrēšanu to platformās.  

"Facebook" 23.septembrī paziņoja par papildu centieniem šādas rīcības novēršanai, ANO tiekoties ar Jaunzēlandes premjerministri Džasindu Ārdernu.

"Amazon" septembrī paziņoja, ka pievienojas "Globālajam interneta forumam terorisma apkarošanai", kura uzdevums ir tikt galā ar visbīstamāko saturu sociālajos medijos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu