Ziemas riepas pilsētas apstākļiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Braukšanai pilsētas apstākļos ir sava specifika, it īpaši ziemā. Izskatīsim šo specifiku saistībā ar ziemas riepu izvēli.

Neskatoties uz visām riepu ražotāju inovācijām, uz doto momentu patiesi universālu riepu nepastāv. To var redzēt pēc riepu tipa sadalījuma: noteikta tipa riepa vienmēr būs pārāka atsevišķos apstākļos par visām citām riepām.

Radžotām riepām ir lieliskas saķeres īpašības uz sniegota vai ledaina ceļa seguma. Neradžotām - “Nordic” tipa riepām, piemīt labas saķeres īpašības skarbos ziemas apstākļos uz nobraukta sniega un uz ledus. Eiropas tipa riepas pazīstamas ar maksimālu saķeri pārvietojoties pa slapju, sausu ceļu vai slapjdraņķī, viņas ir stabilas lielos ātrumos un ilgāk kalpo. Universālo (AS vai AW) riepu īpašības ir pielīdzināmas vasaras riepām.

Ziemas īpatnības pilsētās

Neskatoties uz visām komunālo pakalpojumu problēmām, pilsētas ceļi tiek tīrīti no sniega un asfaltu apstrādā ar reaģentiem. Pilsētas asfalts biežāk ir slapjš vai sauss (aukstā laikā), nevis klāts ar nobrauktu sniegu vai tīru ledu.

Laika apstākļi dažreiz pārsteidz ar spēcīgu sniegputeni un apledojumu, ceļu uzturētāji nespēj tīrīt ceļus, bet šajā gadījumā, visa transporta plūsma pārvietojas lēni. Braukšanas drošība šajos laika apstākļos ir vairāk atkarīga no vadītāja uzmanības un refleksiem, nekā no riepu īpašībām.

Balstoties uz augstāk minēto, pilsētai ir vēlamas neradžotas, Eiropas tipa ziemas riepas (to iesaka arī riepu ražotāji). Ziemas riepu izvēlē lielu lomu spēlē arī starpsezonas periods, kad vidējā diennakts gaisa temperatūra jau ir ļoti tuvu atzīmei lai nomainītu riepas uz ziemas vai vasaras riepām. Šajā gadījumā autovadītājs nejutīs diskomfortu no palielināta bremzēšanas ceļa un trokšņa. Jūs varēsiet izvairīties no rindas riepu servisā.

Bet pagaidiet, kā ir ar Skandināvu tipa ziemas riepām (“Nordic” jeb mīkstā sastāva riepas)? Mīkstā sastāva riepas salīdzinājumā ar radžotām riepām ir klusākas un tās var lietot bez ierobežojumiem. Šī tipa riepām ir labākas saķeres īpašības uz slideniem un apledojušiem ceļiem nekā Eiropas tipa riepām. Tomēr, arī šīm riepām ir savi trūkumi, tām ir garāks bremzēšanas ceļš uz mitriem un sausiem ziemas ceļiem, kā arī Eiropas tipa riepas parasti ilgāk kalpo.

Ideālu riepu nepastāv, tāpēc izvēlaties riepas izejot no savām vajadzībām un ieradumiem.

E-veikals: jaunasriepas.lv
E-pasts: info@jaunasriepas.lv
Telefona nr.: 6 616 3998
 
Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu