Privāto bērnudārzu pakalpojumu nodrošināšanai Rīgas domes departamentam papildus nepieciešams 1,4 miljons eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas.
Izkārtne pie Rīgas domes ēkas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Privāto bērnudārzu pakalpojumu nodrošināšanai Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam šogad nepieciešami papildus 1,4 miljons eiro, jo Rīgā deklarēto bērnu skaits privātajos bērnudārzos pieaudzis par aptuveni 600.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja departamenta šī gada budžeta grozījumus, kuros kopumā papildus tiek lūgti 314 554 eiro.

300 000 eiro paredzēti līdzfinansējuma nodrošināšanai privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm, bet vēl 1,1 miljonu eiro departaments šim mērķi novirzīs no ieekonomētajiem līdzekļiem. Kā skaidroja departamenta pārstāvji, izmaksas saistītas gan ar to, ka pieaudzis audzēkņu skaits privātajos bērnudārzos, gan to, ka pieaugušas izmaksas par vienu izglītojamo.

14 554 eiro no papildu lūgtās naudas departamenta tērēs, lai segtu izdevumus par skolēnu nodarbinātību vasaras laikā. 2019.gada budžetā departamentam bija paredzēti 100 200 eiro 270 skolēnu nodarbināšanai, taču, ņemot vērā lielo pieprasījumu no pašvaldības iestādēm, papildu tika izveidotas vēl 45 darba vietas.

Kopumā gada laikā departaments ietaupījis 1,36 miljonus eiro, no kuriem lielākā daļa - 1,24 miljoni - ietaupīti no skolēnu ēdināšanas.

Ieekonomētā nauda tiks pārdalīta citiem departamenta mērķiem, piemēram, līdzfinansējuma izmaksai privātajiem bērnudārziem, atlīdzības palielināšanai amatierkolektīvu pasniedzējiem, bērnu mūzikas un mākslas skolām un citiem.

Lēmumu par līdzekļu pārdali vēl skatīs Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu