Gutkovskis: Polijas futbolisti parādīja savu meistarību

CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Polijas futbolisti ceturtdien Daugavas stadionā parādīja, cik augsta ir viņu meistarība, pēc zaudējuma 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē sarunā ar TVNET sacīja Latvijas izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Latvijas izlase ar rezultātu 0:3 (0:2) zaudēja Polijas valstsvienībai, kuras sastāvā ar "hat-trick" jeb trim gūtiem vārtiem izcēlās slavenā Vācijas kluba Minhenes "Bayern" uzbrukuma līderis Roberts Levandovskis.

Izdarīto sitienu attiecība, salīdzinot ar iepriekšējiem Latvijas izlases mačiem, šoreiz nebija tik graujoša - 8:13. Tiesa, neviens no Latvijas futbolistu sitieniem nebija vārtu rāmī, kamēr pretiniekiem tādi bija septiņi.

Vaicāts, vai var saskatīt arī kaut ko pozitīvu Latvijas izlases sniegumā šajā spēlē? Gutkovskis norādīja, ka ir grūti kaut ko pateikt labu, jo pretinieki tomēr apliecināja savu pārspēku.

"Grūta spēle. Nospēlējām slikti aizsardzībā. Pretiniekiem bija momenti gūt vārtus. To var saprast, jo viņiem ir ļoti labi uzbrucēji, kuri vārtus gūst labās līgās," sacīja Gutkovskis.

Levandovskis vārtus guva 9., 13. un 76. minūtē. Polijas izlasē ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kamils Grosickis.

"Tā bija visas Polijas komandas, nevis tikai Levandovska meistarība. Pirmos un otros vārtus viņi izspēlēja ar vienu pieskārienu. Tā ir ļoti liela meistarība, tas laukumā bija redzams," atzina Gutkovskis.

Spēli klātienē vēroja 7107 skatītāji. Vismaz puse bija Polijas komandas līdzjutēji, kas stadionā ar dūmu svecēm un skaļiem saukļiem radīja sajūtu, ka Latvijas izlase spēlē izbraukumā.

Gutkovskis gan nepiekrīt, ka būtu bijusi sajūta kā spēlējot pretinieku laukumā.

"Ir patīkami, ka atbrauc daudz līdzjutēju. Arī mūsu līdzjutēji bija atnākuši. Tas ir patīkami, jo mums tagad ir ļoti grūts periods - ilgu laiku nevaram izcīnīt uzvaru."

Patlaban 24 gadus vecais Gutkovskis ikdienā spēlē Ņidzicas "Termalica" komandā Polijas pēc spēka otrajā līgā. Viņš šosezon 11 mačos guvis 4 vārtus.

Savukārt valstsvienības sastāvā Gutkovskis aizvadīja savu 15. spēli, taču vārtus viņam nav izdevies gūt.

Latvijas izlase nākamo spēli 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīs 15. oktobrī izbraukumā pret Izraēlu.

Šo ciklu Latvijas futbolisti noslēgs pēc mēneša, kad būs kvalifikācijas turnīra pēdējās divas spēles - 16. novembrī izbraukumā pret Slovēniju un 19. novembrī mājās pret Austriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu