Par narkotiku kontrabandu aizturēts Ieslodzījumu vietu pārvaldes apsargs (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: AFP/SCANPIX

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policija par narkotiku kontrabandu aizturējusi Ieslodzījumu vietu pārvaldes apsargu, pavēstīja dienestā.

VID informēja, ka Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumā pret 1989.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš strādā Ieslodzījumu vietu pārvaldē.

VAS "Latvijas pasts" Lidostas vēstuļu šķirošanas daļā kādā sūtījumā no Apvienotās Karalistes šogad septembrī tika konstatētas, iespējams, narkotiskās vielas - zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes masa un gaišas krāsas kristāliska viela. Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm. Izņemtajām vielām nozīmēja ķīmisko ekspertīzi, kas apstiprināja, ka pasta sūtījumā atradās marihuāna un amfetamīns.

Kriminālprocesa ietvaros speciālo izmeklēšanas darbību rezultātā aizturēta persona, kura pēc minētā pasta sūtījuma bija ieradusies kādā "Latvijas pasta" nodaļā.

Veicot kratīšanu aizturētās personas dzīvesvietā, izņemti vairāki iepakojumi, kuros, iespējams, atradās narkotiskās vielas, iesākta cigarete, kurā, iespējams, atradās apdegusi marihuāna, marihuānas smēķēšanas ierīce, paštaisīta pīpe un citi priekšmeti marihuānas sagatavošanai un lietošanai. Precīzs personas dzīvesvietā izņemto narkotisko vielu daudzums tiks noteikts ekspertīzē.

Persona ir atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 190. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm - par narkotisko vielu kontrabandas faktu. Aizdomās turētājai personai ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

VID arī atzīmēja - ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu