Turcija paziņo par pirmā sava karavīra bojāeju Sīrijas operācijā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Turcija piektdien paziņoja par pirmā sava karavīra bojāeju operācijā Sīrijas ziemeļaustrumos, kurš kritis sadursmē ar kurdu kaujiniekiem.

"Operācijas reģionā" ievainojumus guvuši vēl trīs karavīri, paziņoja Aizsardzības ministrija, sīkāku informāciju neatklājot.

Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Turcijas ofensīvas mērķis Sīrijā ir padzīt kurdu kaujiniekus no robežas un nodibināt pierobežā "drošības zonu", kurp repatriēt sīriešu bēgļus.

Neraugoties uz to, ka kurdu grupējumam "Tautas aizsardzības vienības" (YPG) bijusi izšķiroša loma uzvarās Sīrijā karā pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", un to, ka Vašingtona Sīrijas kurdu kaujiniekus uzskata par sabiedrotajiem un tos militāri atbalstījusi, Ankara YPG dēvē par Turcijā ārpus likuma izsludinātā bruņotā separātistu grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) atzaru un uzskata YPG par teroristu organizāciju.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu